Iso uudistus – Helsingin Uutisille kuusi uutta aluepainosta

toimitus

Helsingin Uutisten uudistukset jatkuvat. Aiemmin syksyllä paperilehteen on luotu muun muassa selkeät osastot ravintola-, kulttuuri- ja urheiluaiheille sekä joka numerossa ilmestyvälle henkilöhaastattelulle. Kaupunkiin, sen ilmiöihin ja asukkaisiin liittyvät uutiset ja puheenaiheet ovat pääosassa.

Vuoden 2020 alussa tapahtuu lisää: Helsingin Uutisten paikallisuus harppaa ison askeleen eteenpäin, kun lehteä aletaan julkaista kuudessa eri aluepainoksessa. Painokset ovat HU Länsi, HU Keskinen, HU Koillinen, HU Itä, HU Kaakko ja HU Kantakaupunki.

– Yli 200 000 kappaleen painosmäärämme on valtava, eikä ole mahdollistanut lehden sisällön tai mainonnan varioimista alueittain. Uudistuksen myötä pystymme rakentamaan aluepainokseen paikallista journalistista sisältöä sekä tarjoamaan entistä kustannustehokkaamman vaihtoehdon mainonnan alueelliseen kohdentamiseen, Helsingin Uutisten päätoimittaja ja Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala iloitsee.

Helsingin Uutisten kokonaispainosmäärä pysyy ennallaan. Mainostaja voi näin ollen valita näkyykö kokopainoksessa, jossakin tietyssä aluepainoksessa vai Metro- tai Kehäpainoksessa, jotka ovat aluepainosten yhdistelmiä.

– Itähelsinkiläiselle kivijalkaliikkeelle ei välttämättä ole hyödyllistä näkyä Lauttasaaressa, nyt meillä on tähän hyvä ratkaisu. Samoin niille, jotka puolestaan haluavat edelleen näkyä koko Helsingin alueella, myyntijohtaja Hanna Rossi sanoo.

Helsingin Uutisten uusi rakenne, juttuosastot sekä osapainokset ovat osa kokonaisvaltaista uudistusta.

– Haluamme olla aidosti helsinkiläinen uutis- ja puheenaihemedia. Aluepainokset madaltavat kynnystä alueelliseen uutisointiin ja lisäävät sisällön määrää. Kokopainokseen puolestaan rakennamme sisältöä, jonka uskomme kiinnostavan helsinkiläisiä koko kaupungin tasolla, Kannala näkee.

Monipuolisuus on huomioitu myös Helsingin Uutisten uudessa kolumniringissä.

– Eri puolueet, elinkeinoelämä, kulttuuri, urheilu ja kolmas sektori ovat laajasti edustettuna, kun julkistamme kolumniringin marraskuun aikana, Kannala lupaa.

Paperilehden ohella myös Helsingin Uutisten verkkoa kehitetään, kun uusi julkaisualusta saadaan käyttöön kevään 2020 aikana.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut