Epäilyttääkö taksisi kuski? Näillä vinkeillä valitset luotettavan ja turvallisen taksin pikkujouluhiprakassakin

Kuvituskuva. Arkisto/ Toni Forssell

toimitus

Käynnissä oleva pikkujoulukausi tarkoittaa monelle myös seisomista taksijonossa.

Lähitaksin mukaan ruuhkaisimmat viikonloput ovat taksiliikenteessä todennäköisesti 22.–23.11., 29.–30.11. sekä itsenäisyyspäivän pitkän viikonlopun vuoksi 5.–7.12. Pahimmat ruuhka-ajat taksin saannissa ovat pikkujoulukautena perinteisesti viikonloppuisin kello 23–02 ja aamuyöllä kello 04–05.

Lähitaksin toimitusjohtajaJuha Pentikäinen neuvoo firman tiedotteessa, että taksi kannattaa yöaikaan tilata muualle kuin taksitolpalle.

– Luotettavan taksin saa pikkujouluöinä parhaiten tilaamalla sen johonkin osoitteeseen – ei siis taksitolpalle tai sen viereen – sovelluksella tai puhelimitse haluamastaan taksikeskuksesta, hän toteaa tiedotteessa.

– Tilauskeskuksen puhelinlinja voi kuitenkin olla ruuhkainen kaikkein kiireisimpinä tunteina ja myös vapaan auton saaminen voi kestää tavallista pidempään. Tilataksit kannattaa tilata hyvissä ajoin etukäteen taksikeskuksesta, ja myös henkilöautoja voi tietyin rajoituksin tilata ennakkoon, toimitusjohtaja jatkaa.

Liikkeellä on todennäköisesti entisvuosien tapaan runsaasti pimeitä takseja. Myös taksiuudistus on aiheuttanut sen, että hinta saattaa vaihdella kyytien välillä paljonkin.

Pentikäisen mukaan luotettavan taksin tunnusmerkkeihin kuuluu selkeästi näkyvillä oleva ennalta määritetty yksityiskohtainen hinnasto, kuljettavalla näkyvillä oleva kuljettajakortti sekä auto, jonka väreistä näkee minkä taksiyrityksen väreissä auto ajaa.

– Luotettavalla taksilla ajettaessa käytetään mittaria, ellei kiinteästä hinnasta ole sovittu etukäteen. Matkasta saa aina taksamittarista tulostetun kuitin, josta käyvät ilmi myös taksiyrittäjän nimi ja yhteystiedot. Nämä avittavat esimerkiksi tapauksissa, joissa asiakas yrittää jäljittää autoon unohtamaansa omaisuutta. Näissä takseissa maksuksi käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä taksikortit, ei pelkkä käteinen, Pentikäinen opastaa tiedotteessa.

– Asiakkaan on hyvä muistaa, että hän saa valita jonosta minkä tahansa taksin, eikä aina siis tarvitse ottaa ensimmäistä autoa. Kyydistä keskusteltaessa saa nopeasti vaikutelman, onko kuljettajalla riittävästi paikallistuntemusta ja tietääkö tämä, missä asiakkaan antama osoite sijaitsee ja miten sinne ajetaan parasta reittiä. Halutessaan asiakas voi nousta ulos ja valita toisen auton, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 2. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 3. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistununeet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 4. Sympaattinen lättähattu kulkee Helsingin ja Porvoon välillä vielä 4 kertaa – junankuljettaja Gunnar kehuu kurvikkaan reitin erikoisuuksia
 5. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 6. T24: Korona sotki Hiilamon perheen suunnitelmat - Karibian purjehdus vaihtui veneilyyn Baltiassa ja Riian lahdella
 7. T24: Alkoholin kulutus kasvoi Virossa vuonna 2019 – Syynä halventuneet hinnat ja kasvava tulotaso
 8. Kaupunki kysyy asukkaiden ajatuksia terveyspalveluiden ulkoistamisesta – muutos tapahtuu ensi vuoden alussa
 9. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 10. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 11. Musiikkitalo saa lasiterassin, joka on auki pitkälle talveen – Lauri Haav aloittaa ilmaiset kesäkeikat torstaina
 12. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 13. Fit model Karoliina Kinnarinen antaa vinkit kesätreenaamiseen – ”Ulkonäkökeskeisyys ja pinnallisuus ovat vääriä käsityksiä ihmisistä, jotka pitävät huolen kropastaan”
 14. Tuula-Maria järkyttyi uimarannan roskista reilut 20 vuotta sitten: Seurauksena syntyi tuhansien ihmisten Roska päivässä -liike – keksi nyt uuden ratkaisun tumppiongelmaan
 15. Maajoukkuetason pelaajat opettavat rantalenttistä ilmaiseksi – katso tästä paikka ja aikataulu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tappajaetanat valtasivat helsinkiläisen asuinalueen – apua pyytänyt asukas ällistyi kaupungin vastauksesta
 2. T24: Tallinkin ja Eckerö Linen autolähtöselvitys siirtyi uuteen paikkaan Vuosaaren satamassa
 3. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 4. Helsingin pyörävarkauksista tuttu "herrasmiesilmiö" piinaa nyt Espoota – tämä merkki on pyörävarkaiden suosikki
 5. Punkin pureman aiheuttamat sairastumiset yli viisinkertaistununeet Hus-alueella – ole tarkka näillä Helsingin alueilla
 6. Näin Tattarisuon ruumiiden jäljet johtivat Kallioon –  1930-luvun kammottavista tapahtumista syntyi tunnettu sanonta suomen kieleen
 7. Pienpanimoiden pop up -olutterassi avautuu keskelle Helsingin ydintä – mahtuu 950 ihmistä kerralla
 8. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 9. 1700-luvulta yhtäjaksoisesti järjestetyille Helsingin silakkamarkkinoille iso uudistus – "Saaristolaistori ja elämyksiä"
 10. Onko tässä Helsingin seuraava trendialue? –  "Yksiön hinnalla kaksio"
 11. Uusi saarikohde avautui vain muutaman minuutin matkan päässä Kauppatorista – perillä odottaa wau-elämys
 12. Palomestari paljasti huvittavimmat eläintenpelastustehtävät – "Kissa on kiireellisyysluokassa D"
 13. Helsinkiläiset reissaavat nyt Porvooseen – Ville ja Saara: "Emme ole edes harkinneet ulkomaille lähtöä"
 14. Hakaniemen hallikauppiaat pelkäävät, vaikuttaako lähes 20 miljoonaa euron huoltopihan rakentaminen vuokriin: "Olotila on ollut ristiriitainen"
 15. 3600 ihmisen asuinalueen rakentaminen alkoi – Kalasataman liikenteeseen useita muutoksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.