Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valohaaste ilahduttaa helsinkiläisiä jo kolmatta kertaa – vain mielikuvitus rajana

Kolmatta kertaa järjestettävä Lux Helsinki #valohaaste käynnistyi torstaina.

Valohaasteen tavoitteena on valaista yhteisöllisesti pimeää vuodenaikaa, ja kaikki on kutsuttu mukaan. Teos voi olla mitä tahansa: se voi olla olemassa vain muutaman sekunnin ajan kuvanottohetkellä tai ilahduttaa ikkunalla läpi koko pimeän ajan. Vain mielikuvitus on rajana, kunhan teoksessa on tavalla tai toisella mukana valo.

Lux Helsinki kannustaa kaikkia valaisemaan pimeää vuodenaikaa omilla valoteoksillaan. Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle.

Palvelukeskus Kustaankartano on ollut valohaasteessa omilla valoviikoillaan ja paloheinäläinen päiväkoti Pikkusuo on rakentanut ikkunaansa yhdessä lasten kanssa päivittäin vaihtuvan joulukalenteri-ikkunan, jota lähialueen asukkaat ovat iltakävelyillä käyneet ihailemassa.

Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valotaiteestaan #valohaaste-tunnisteella.

Teos voi olla lähes mitä tahansa: se voi olla olemassa vain muutaman sekunnin ajan kuvanottohetkellä tai se voi ilahduttaa koko pimeän ajan. Vain mielikuvitus on rajana, kunhan teoksessa on tavalla tai toisella mukana valo.

Valotaideteoksen voi tehdä mistä vain, mutta kaupunki kannustaa hyödyntämään kotoa jo valmiiksi löytyviä materiaaleja ja suosimaan esimerkiksi led-lamppuja sähkönkulutuksen minimoimiseksi.

Valoteoksen voi tehdä yksin, mutta ennen kaikkea haaste kannustaa yhdessä tekemiseen: teoksen voi suunnitella ja toteuttaa vaikka perheen, luokan tai taloyhtiön voimin.

Eniten iloa teos tuottaa näkyvällä paikalla, kuten ikkunassa, pihalla tai parvekkeella.