Tämä mies selostaa historiallisen Huuhkajien pelin – "Kun Suomi voitti Bosnian, otin luurit päästä ja aloin itkeä"

Ville Kuusinen joutui koronaviruksen myötä urallaan erikoiseen tilanteeseen: mies on nyt ilman työtä. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Perjantaina pelataan jalkapallo-ottelu, joka jää varmuudella suomalaiseen urheiluhistoriaan, tapahtuipa mitä tahansa.

Mikäli Suomi Liechtensteinin EM-karsinnassa voittaa, on ensi kesänä edessä maajoukkueen ensimmäiset arvokilpailut koskaan.

Ottelun selostaa 31-vuotias Ville Kuusinen Hän on jahdannut unelmaansa jo pikkupojasta asti. Silloin hänellä oli tapana selostaa omia pihahöntsyjään omaksi ilokseen.

Unelma selostajan työstä on säilynyt siitä saakka: niin tiukasti, että se määritteli tiukasti jopa fysioterapeuttiopintoja Savonlinnassa. Kuusinen oli päättänyt kouluttautua myös sisätöihin, mikäli unelma ei jostain syystä nappaisikaan.

Tuossa vaiheessa Kuusinen oli jo päässyt mukaan kaupallisten kanavien selostuskuvioihin, ja työt sijaitsivat pääkaupungissa. Mies oli tuossa vaiheessa hieman päälle parikymppinen, mutta intoa piukassa.

– Minut on kasvatettu sillä tapaa, että töitä pitää tehdä. Pari kertaa viikossa juna lähtikin 4.30 Helsinkiin, josta palattiin takaisin puoliltaöin. Siitä se pikku hiljaa lähti rakentumaan. Kiitos vaan silloiselle kämppikselle, joka saattoi joutua hieman jeesimään koulutöissä, Kuusinen sanoo Tamperelaisen haastattelussa.

Sen jälkeen on rakentunut paljon: satoja selostettuja otteluita sekä kaksi Mestarien Liigan loppuottelua paikan päältä.

– Suomen maajoukkueeseen minulla on kuitenkin erityinen suhde. Kun Suomi kukisti Bosnian Ratinassa, otin luurit matsin jälkeen päästä ja aloin yhtäkkiä vaan itkeä, niin hienolta se tuntui, Kuusinen tunnustaa Tamperelaiselle.

Selostajalta löytyy itseltään myös pelaajataustaa. Viime kaudella mies hyökkäsi Kolmosessa pelaavan Nokian Palloseuran riveissä ja maalejakin syntyi kolme kappaletta kauden aikana. Aiemmin Kuusinen on nähty myös porilaisen Musan Salaman pelipaidassa.

Perjantai on Tampereella Hakametsässä yhdessä avovaimonsa kanssa asuvalle Kuusiselle käänteentekevä. Mies selostaa ottelun Viasatille, ja lähetys tulee Kuusisen selostamana tällä kertaa nähtäville ja kuultaville myös vapaiden kanavien kautta.

Ottelu nähdään suorana lähetyksenä myös Neloselta.

– Panos on kaikille selvä. Ja mieti sitä sukupolvea, joka on nyt iältään vaikka yli 50-vuotiaita ja ei ole koskaan nähnyt Suomea kisoissa, ja oli jo menettänyt kenties toivonsa, Kuusinen maalailee.

Kuusinen itse ei ehdi perjantain ottelun jälkeen erityisemmin riehaantua.

– Lauantaina lähtee iltapäivällä lentokone kohti Ateenaa, viittaa selostaja EM-karsintalohkon viimeiseen otteluun, jonka Suomi pelaa vieraissa Kreikkaa vastaan.

Kuusisen haastattelun julkaisi ensin Tamperelainen.

Jalkapallo

Suomi ja Liechtenstein pelaavat EM-karsintaottelun Helsingissä perjantaina 15.11. kello 19 alkaen. Mikäli Suomi voittaa, se varmistaa paikan EM-kisoihin.

Ottelun voi katsoa Tampereen Keskustorilla suurilta näytöiltä. Illan kulkua voit seurata myös Tamperelaisen Facebook-yhteisöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 2. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 3. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 4. Energiayhtiön kilpailusta napsahti kaksi 5000 euron voittoa helsinkiläisille junnuseuroille – "Osa rahoista menee perheille, joilla tiukka taloudellinen tilanne"
 5. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 13. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 14. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 2. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 3. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 4. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 5. Ekonomi Sointu Borg on tunnettu kurvikkaista somekuvistaan ja kannustaa naisia tekemään heitä voimaannuttavia asioita – ”Jos haluan näyttäytyä avonaisen kaula-aukon kera, sen myös teen”
 6. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 7. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 8. Kuva: Senaatintorin terassi aukesi hyvin hiljaisena – juomien hintataso jakoi heti mielipiteet
 9. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 10. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 11. Eveliina Heinäluoma haluaa Helsinkiin uuden apulaispormestarin – "Tärkeää löytää työttömille reitti työelämään palaamiseen"
 12. "Aikataulussa ollaan enää nippa nappa" – Raidejokeri kohtasi vaikeuksia, jotka projektinjohtajan mukaan tässä kohti hanketta ovat "hankala asia"
 13. Espoon tämän vuoden väestönkasvusta lähes 100 % vieraskielisiä
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.