Legendaarinen SkiExpo kuopattiin, uudessa tapahtumassa yleisöromahdus – "Ei vastannut enää kävijöiden uudenlaisiin tarpeisiin"

15.–17. marraskuuta pidettävä GoExpo Winter jatkaa SkiExpon perinnettä Messukeskukses Heidi Koivunen / Messukeskus

Aapo Siippainen

Takavuosien suosittu SkiExpo-laskettelutapahtuma on korvattu uudella GoExpo Winter- messuilla. Ne järjestetään viikonloppuna kolmatta kertaa.

– Perinteinen hiihtolajien tapahtuma Skiexpo ei vastannut enää kävijöiden uudenlaisiin tarpeisiin, Messukeskuksen tiedottaja Riikka Luomanpää sanoo Helsingin Uutisille.

Uuden tapahtuman kävijämäärä on jäänyt puoleen siitä, mitä SkiExpo keräsi 2010-luvun alussa. SkiExpon historia yltää 1970- ja 80-lukujen taitteeseen.

Vielä viimeisellä kerralla vuonna 2016 SkiExpo innosti paikalle 40 000 ihmistä.

Ensimmäisellä kerralla GoExpossa kävijämäärä romahti alle 25 000:een. Viime vuonna määrä nousi muutamilla tuhansilla.

– Kävijämäärät vuosittain eivät ole vertailukelpoisia, sillä Skiexpon ja GoExpo Winterin kanssa samaan aikaan on vuosien saatossa järjestetty erilainen yhdistelmä muita tapahtumia, kuten BoardExpo, DigiExpo, Outlet Expo ja Lätkä&Säbä. Tänä vuonna GoExpo Winterin kanssa samaan aikaan järjestetään pelitapahtuma GameXpo, Riikka Luomanpää kommentoi.

Talvitapahtuma GoExpo Winter tuo Messukeskukseen oikeaa lunta ja jäätä. Sisälle rakennetaan viikonlopuksi 12x33-metrinen lumimäki. Jääkenttä on kooltaan 10x20-metriä.

Lumimäessä voi kokeilla muun muassa tubing-renkaalla laskua ja tutustua freestylehiihtoon. Jäällä uutuus on kuntoluistelu.

– Talviliikuntapaikkojen lisäksi pääsee testaamaan hiihtoa tekoladulla, lautailua ”riglet parkissa” eli lapsille suunnatulla temppuradalla. Luisteluun on oikean jään ohella myös tekojäätä, Messukeskuksen tiedotteessa kerrotaan.

Myös kesälajit on huomioitu messuilla. Juoksun harrastajat saavat vinkkejä muun muassa talvisille metsäpoluille ja talvipyöräilystä kiinnostuneet voivat tutustua fillareihin, joilla matka taittuu lumella ja jäällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.