"Kannelmäen mallia" viedään koko Helsinkiin – tavoitteena saada päättötodistus jokaiselle koululaiselle

Kannelmäen peruskoulussa on tästä syksystä lähtien ollut mahdollista suorittaa työelämäpainotteisia opintoja.

Niiden tavoitteena on, että jokainen oppilas saa päättötodistuksen ja samalla sitoutuminen toisen asteen opintoihin paranee.

– Työelämäpainotteisessa opetuksessa on mukana sekä yleisen että erityisen tuen oppilaita. Oppilaat pysyvät oman luokkansa jäseninä, Kannelmäen peruskoulun rehtori Kirsi Juuti sanoo kaupungin tiedotteessa.

Oppilaalla on vuodessa 4-6 työelämäjaksoa.

Kannelmäessä luokanvalvojat voivat ehdottaa rehtorille oppilaita, joita työelämäpanotteinen opiskelu palvelisi.

Alueen yritykset ovat tärkeässä osassa työelämäopintoja. Kouluun palkattiin Opetushallituksen hankerahoituksella työelämäpainotteinen opinto-ohjaaja luomaan yritysverkostoa.

Kaupunki kertoo, että työelämäpainotteista opetusta halutaan kehittää Helsingissä teenpäin.

Työelämäpainotteista opetusta halutaan laajentaa koko Helsinkiin. Kannelmäen peruskoulun lisäksi mallia ovat olleet kehittämässä Latokartanon peruskoulu, Meilahden yläaste sekä Laajasalon peruskoulu.

Kannelmäen peruskoulu on Helsingin suurin yhtenäinen peruskoulu.

Koulussa opiskelee 1040 oppilasta, ja henkilökuntaan kuuluvia aikuisia on 130. Oppilaat ja henkilökunta ovat jakautuneet neljään eri toimipisteeseen Kaarelan alueella: Kanteleeseen, Raittiin, Tammeen ja Runoon.

Tulevaisuudessa koulun oppilasmäärä kasvaa entisestään.

Uudelle Kuninkaantammen alueelle valmistuu pysyvä päiväkoti-koulurakennus lähivuosina noin 250 oppilaalle. Raitin nykyinen rakennus puretaan ensi vuoden alussa, ja tilalle nousee rakennus 200 päiväkotilaiselle sekä 120:lle eka- ja tokaluokkalaiselle.

– Runossa on seuraavien vuosien aikana lisäpaikkatarve noin 200 oppilaalle. Käytännössä se tarkoittaa nykyisen koulurakennuksen laajennusta tai kokonaan uutta koulurakennusta, rehtori sanoo tiedotteessa.

Juttua muokattu 23.5.2022 kello 11.20. Poistettu jutussa ollut väärä kuva.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut