Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Harvinainen liha houkuttelee asiakkaita helsinkiläisravintolaan – "Iivanan miekkaa osataan kysyä nimellä"

– Tässä on sellaista historian lehtien havinaa. Vuosien saatossa ei ole muuttunut juuri mikään, paitsi henkilökunta, joka sekin on melko pitkäaikaista, sanoo Troikassa 13 vuotta työskennellyt ravintolapäällikkö Pekka Pellikka

Troikka on yksityishenkilöiden omistama osakeyhtiö, jonka pääosakkaaksi on vuosien saatossa jäänyt Alf Dernajatin. Rooliaan hän kuvaa pullopojaksi ja varastomieheksi. Keittiön ja salin hoitavat ammattilaiset.

– Asiakkaat tietävät jo tullessaan, mitä syövät. Me tunnemme heidät, ravintolapäällikkö Pellikka luonnehtii.

Troikan pippurifile, stroganoff, blinit ja pelmenit ovat suosikkien kärjessä.

– Trendejä ei tule, mutta on vuosittain toistuvia sesonkeja, kuten hiljakkoin sorsaviikot.

Pellikan mukaan kasvisyöjät huomioidaan borschilla ja sienillä, kuten tattijuliennellä. Venäläinen keittiö ei ole pelkkää lihaa.

– Troikka on elämys. Esineistö on kokonaisuus. Tunnelma on erilainen kuin muissa ravintoloissa.

Lisäksi paikkaan liittyy legendoja, kuten tarina venäläisen maalarin Ilja Repinin veljenpojasta. Hän on kuulemma maalannut tapettien alle jääneitä freskoja.

Šašlik ei ole vain turistien ravintola. Suurin osa asiakkaista on suomalaisia. He haluavat usein näyttää vierailleen, että tämä on idän ja lännen kohtauspaikka

Näin luonnehtii A&S ravintoloiden myynti- ja markkinointijohtaja Johanna Haataja

A&S Ravintolat on saanut nimensä omistajiensa Anne ja Sakari Tainion etukirjaimista.

– Nuorempi asiakaskunta tulee tänne, koska he ovat käyneet vanhempiensa tai isovanhempiensa kanssa, Haataja kertoo.

Ulkomaalaisia asiakkaita saapuu Euroopasta ja Amerikasta sekä Aasiasta, joka ei ole uusi asia Šašlikissa. He ovat tulleet nimenomaan karhunlihan takia.

– Myös norjalaisia houkuttaa karhu. Lisäksi juomatarjonta on heille sopiva.

– Iivanan miekkaa osataan kysyä nimeltä. Maustehärkä on ollut listoilla alusta alkaen. Pietari Suuren härkätournedosin kaivoimme arkistojen kätköistä.

Muut suosikit ovat borschkeitto, zakuska ja tattijulienne sekä uunijäätelö Katariina Suurelle. Kavissyöjiä hemmotellaan näyttävällä vartaalla, jossa on vegaanista kolbasa-makkaraa, portobelloa ja sipulia.