Husu Hussein erotettiin SDP:n valtuustoryhmästä – syynä valehtelu ja luottamuspula

Abdirahim "Husu" Hussein Lehdistökuva / keskusta

Crista Lassfolk-Feodoroff

Valehtelusta kiinni jäänyt Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) on erotettu SDP:n valtuustoryhmästä määräaikaisesti.

Erottamisesta kertoi ryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma Twitterissä maanantai-iltana.

– Asian vakavuuden vuoksi ryhmämme päätti kokoontua jo tänään illalla käsittelemään valtuutettu Husu Husseinin toimintaa. Ryhmä kuuli Husseinia ja keskusteli tilanteesta. Ryhmämme on päättänyt erottaa Husu Husseinin SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka.

– Syynä valehtelu ja siitä johtuva luottamuspula. Ryhmä edellyttää jokaiselta valtuutetulta rehellisyyttä ja valtuutetun tehtävän edellyttämää arvokasta toimintaa. On selvää, että myös Husun on jatkossa toimittava näin, jotta hänellä enää olisi mahdollisuus toimia ryhmän jäsenenä, Heinäluoma ilmoitti Twitterissä.

Husu Husseinin epärehellisyys liittyy reilun viikon takaiseen twiittiin, jossa hän ilmoitti poistaneensa ajamansa taksin kyydistä rasistin, jonka juttuja hän ei suostunut kuuntelemaan.

Osa-aikaisena taksinkuljettajana työskentelevän Husu Husseinin työnantaja Taksi Helsinki twiittasi maanantaina ajodatansa kertovan, että kyseistä asiakkaan poistamista ei ollut tapahtunut.

Hussein myönsi valehdelleensa ja pyysi anteeksi.

– Pyydän anteeksi toimintaani ja sitä että olen valehdellut. Päättäjänä minun tulee toimia rehellisesti. Toimin äänestäjien luottamuksen varassa ja nyt olen rikkonut tätä luottamusta. Teen kaikkeni, jotta voin palauttaa luottamuksen toimintaani, Hussein twiittasi.

Taksi Helsinki on nyt ilmoittanut selvittävänsä tahollaan tämän viikon aikana, onko Husseinin sopivaa jatkaa yhtiön palveluksessa.

Aiheeseen liittyvää

 1. SDP-johtaja jyrähti valheesta kiinni jääneelle Husu Husseinille: "Olen äärimmäisen pettynyt"
  11.11.2019 11:32
 2. Kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Husseinille lähetettiin hirttoköysi vihapostin mukana – teki rikosilmoituksen
  28.8.2019 21:04
 3. Husu Hussein nimesi kaikki PS:n kannattajat rasisteiksi – nyt tuli poliisin ratkaisu
  6.8.2019 15:05
 4. Keskustan jättänyt Abdirahim "Husu" Hussein liittyy SDP:hen
  25.8.2016 14:44

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut