Suomen suurimpaan Lidliin tulee aito kalasavustamo – taustalla omia polkujaan kulkeva lihatukkuri

Uusi myymälä avataan Espooseen. Sakari Nupponen

Sakari Nupponen

Kasvisruoat 2000-luvun alussa. Sushi 2010-luvun alussa. Nyt laajennus kalakauppaan Espoossa.

Lihatukkuri Veijo Votkin tykkää kulkea omia polkujaan. Sörnäisten Tukkutorilla päämajaansa pitävä Chef Wotkin’s avaa liikkeen Suomen suurimman Lidlin uumenissa. Ja siihen tulee yllättäen myös kalatiski. Eikä vain tiski, vaan myös savustamo lämmin- ja kylmäsavukaloille. Uunissa käytetään aitoja leppälastuja – ei nestesavua.

Ensimmäisenä kalana Votkin pyydysti kalaosastonsa vetäjäksi Sebastian Sonckin Nummelan Citymarketista.

Lidl avaa liikkeensä Espoossa Finnoonsillan vieressä ensi torstaina 14. tätä kuuta. Liikenteen solmukohdassa Hangontien varrella sijaitsevat lähistöllä myös Bauhaus, Plantagen ja Suomenojan kierrätyskeskus.

Kalakauppaa käydään Votkinin mukaan sellaisella laajuudella, että asiakaskuntaan mahtuvat myös ravintoloitsijat ja muut tiliasiakkaat.

Aivan ensimmäistä kertaa Votkin ei myy kalatuotteita. Hän kertoo jo vuosia sitten tehneensä hummerimakkaraa erään suurasiakkaan tilauksesta. Tehtävä ei sinänsä ollut kovin ihmeellinen, mutta häntä hirvitti se hinta, mitä hummerimakkarasta pyydettiin jälleenmyynnissä kuluttajilta.

Sushien valmistuksen Votkin aloitti ruokatehtaassaan jo kymmenen vuotta sitten. Nyt se on tauolla, mutta ei ole poissuljettu, etteikö se joskus jatkuisi. Koneet on toistaiseksi lainattu toisille yrittäjille.

Kasvisruokien bisnekseen Votkin lähti ruokatehtaassaan jo 2000-luvun alussa – aivan liian varhain. Suuret lihatalot, kuten Atria ja Pouttu, ovat panostaneet kasvisruokiin vasta viime aikoina.

– Kun teimme päivässä 60 kiloa, myimme 15 kiloa, annoimme näytteiksi 15 kiloa ja hukkaan meni 30 kiloa. Ei auttanut, vaikka pärjäsimme vegaanien lehden makutestissä.

– Kasvisruoat on moneen kertaan maksettu, hän sanoo nyt.

Yhteistyökuvio Lidlin kanssa on uusi.

Aiemmin Chef Wotkin’s -tiskejä on ollut Helsingin keskustan Sokos-marketissa ja Itäkeskuksen Prismassa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Lihamestari paljastaa: Isänpäivä ei olekaan vuoden suurin pihvipyhä – naisten juhla ylivoimainen ykkönen
  8.11.2019 6:25
 2. Lidl hyvin lähellä menettää halvimman ruokakorin tittelin – HS: K-citymarket tehnyt -21,26 prosentin kirin
  5.11.2019 9:23
 3. MT: S-ryhmä lopettaa halpuuttamisen mainostamisen – "Prisma pärjää nyt Lidlin kanssa hintakisassa"
  4.11.2019 13:45
 4. Veijo Votkin tuli 50 vuotta sitten Helsinkiin etsimään töitä ja päätyi teurastamolle – pyörittää nykyään makkaratehdasta: "Pitäisikö myös saastuttavaa viljelyä verottaa?"
  11.4.2019 6:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut