Peltipoliisin asennuksessa nolo moka Itäväylällä – tämä kuva paljastaa, miksi 50 km/h-alueella ei räpsy

Väärin asennettu nopeusvalvontatolppa estää poliisin liikenteenvalvontaa Kulosaaren sillalla.

–  Tolppaa ei ole otettu käyttöön, koska se on liian korkea. Tutka kyllä toimii, mutta se lukee autot liian korkealta. Osa autoista jää lukematta, sanoo Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein.

Ongelma on ollut poliisin tiedossa useita kuukausia.

– Asiaa on jumpattu keväästä saakka. En tiedä yhtään, milloin tolppa saadaan käyttöön.

Kaupunki on tienpitäjä sillalla ja omistaa tolpat.

–  Tolpat on suunniteltu ja rakennettu virheellisesti, joten urakoitsijan vastuulla on korjata tolpat oikean mittaisiksi. Korjaus on jo tilattu urakoitsijalta. Aikataulu varmistunee lähipäivinä, mutta todennäköisesti mahdollisimman pian, sanoo Helsingin kaupungin liikenneinsinööri Jussi Yli-Seppälä

Kulosaaren sillan nopeusrajoitusta laskettiin viime kesänä pysyvästi 70 km/h:stä 50:een. Asia herätti tienkäyttäjissä paljon närkästystä.

– Ylinopeuksista tulee kyllä kovasti palautetta, mutta ne ovat vain yksittäisten kansalaisten näkemyksiä, Pasterstein kertoo.

– Sillalla on niin paljon kaistoja, että ruuhka-ajan ulkopuolella siellä on tilaa ajaa halutessaan ylinopeutta. Liikenne on niin väljää, ettei se ole haastava suoritus.

Pastersteinin mukaan liikenne Kulosaaren sillalla sujuu kuitenkin hyvin.

Redin kauppakeskuksen kohdalla on tällä hetkellä 40 km/h -nopeusrajoitus. Syynä on Itäväylän katetun osuuden itäpäässä olevan liikuntasauman huoltotyöt.

– Huoltotöistä johtuen kaistoja joudutaan sulkemaan siten, että kerralla on suljettuna yksi kaista. Tavoitteena on saada työt valmiiksi ensi viikon aikana, SRV:n viestinnästä kerrotaan.

Myös Helsingin kaupunki on tehnyt huoltotöitä sillalla.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut