Pauli, 27, tilasi Kiinasta halvan "iPhone 11 Pron", hintaero aitoon yli 1 000 euroa – Katso videolta, millainen yllätys paketista paljastui

Tubettaja Pauli Matalamäki kokeili, miten "aidon" iPhonen voi saada alle satasella. Kokemus oli karu.  Jasmin Koivisto

Jari Pietiläinen

Tubettaja Pauli Matalamäki, 27, jatkaa huijauksia paljastavien videoiden julkaisemista. Aiemmin hän on omalla YouTube-kanavallaan muun muassa laittanut autohuijausta yrittäneen miehen juoksemaan ympäri maailmaa.

Nyt Matalamäen uusimmassa videossa perehdytään kännykkähuijausten maailmaan. Mies tilasi Kiinasta vain 98 euroa maksaneen iPhone 11 Pro -kännykän ja alkoi vertailla sitä vastaavaan aitoon kännykkään, jonka hinta oli 1 278 euroa.

Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon

Pauli, 26, laittoi autohuijausta yrittäneen miehen juoksemaan ympäri kaupunkia – myös nigerialainen koijari sai jauhot suuhun

Hintaero oli peräti 1 180 euroa – ja pakettia avatessaan Matalamäki todella huomasi sen korreloivan laadun kanssa.

Vaikka kännyköiden ulkonäkö on hämmästyttävän samanlainen, laitteiden ominaisuudet eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.

– Esimerkiksi kopio-iPhonen linssit ja led-salama ovat alkuperäiseen verrattuna huomattavasti pienikokoisempia, mutta toisaalta kuulokkeet ovat pelottavan samanlaisia, Matalamäki arvioi.

Laturin osalta ollaan hänen mukaansa menty aivan mönkään, sillä halpiskopion laturi on tyystin erimuotoinen – joskin Applen logolla varustettuna.

– Kännykän avauduttua huomasin, että taustateemat ovat aidossa ja väärennetyssä iPhonessa melko lailla erilaiset. Myös kameran zoomaus puuttuu feikkiversiossa lähes kokonaan, Matalamäki jatkaa.

– Kyllä aika nopeasti selviää, ettei kopio-iPhone ole hyvä edes hintaisekseen.

Katso Paulin analyysi kännyköiden välisistä eroista alla olevalta videolta.