Helsingin jäähallin katossa on 38 mestaruusviiriä – yhden joukkueen plakaatit vietiin kirpputorille

Hartwall-areenalla koetaan torstaina historiallinen jääkiekkohetki, kun Leijonien tuore maailmanmestaruusviiri nostetaan kattoon.

Aikaisemmin korkeuksiin on nostettu vuosien 1995 ja 2011 jääkiekon maailmanmestaruuksista kertovat viirit.

Koska Hartwall-areena on Leijonien lisäksi Jokereiden kotiareena, on katossa kuusi punaista suomenmestaruusviiriä vuosilta 1973–2002. Turkoosit viirit kertovat taas Jokereiden Euroopan seuramestaruuksista vuosilta 1995, 1996 ja 2003.

Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallissa on parikymmentä viiriä.

Näkyvimmällä paikalla ovat HIFK:n seitsemän suomenmestaruutta vuosilta 1969–2011. Harjoitushallissa on taas lukuisia HIFK:n juoniorijoukkueiden SM-viirejä.

Hallin päätykatossa on Helsingfors Skridskoklubb Rf:n jääkiekon suomenmestaruusviirit vuosilta 1933 ja 1934. HSK eli Helsingin Luistinseurapelasi jääkiekkoa vuoteen 1949 saakka.

Kruununhaasta lähtöisin oleva Kiffen (Kronohagens Idrottsförening) oli sotien aikana Suomen menestynein seura jääkiekossa. Seuran punavihreät logot muistuttavat mestaruuksista vuosilta 1939, 1941 ja 1943.

Nykyisin KIF keskittyy muun muassa jalkapalloon.

Jääkiekko ei ole ainoa laji, jonka mestaruuksia kunnioitetaan Nordiksella.

Helsingin Luistelijoiden Marigold Iceunity on viisinkertainen muodostelmaluistelun maailmanmestari. Viimeisin hallin seinällä oleva sydänviiri on vuodelta 2018.

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes on voittanut maailmanmestaruuden kolmesti ja Helsingin Luistinseuran Team Unique kerran.

Yhteensä Helsingin jäähallissa ja harjoitushallissa on 38 mestaruusviiriä. Kaukalopalloseura Bewe Sport siirsi mestaruusplakaatit pois Töölöstä vuonna 2011, kun Kaukalopalloliiga päättyi.

– Mestaruustaulut löytyvät Vantaan Tammistosta, jossa on Bewe-kirppis, sanoo toiminnanjohtaja Teukka Ulander

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut