Tässä koko Suomen verokärki – näin hurjasti Top 10 tienasi viime vuonna

Maanantaina julkaistut vuoden 2018 verotiedot ovat jälleen suomalaisten kiinnostuksen kohteena. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Jari Pietiläinen

Maanantaina julkaistujen vuoden 2018 verotietojen mukaan Suomen verokeisari on 127,5 miljoonan euron tuloillaan Ilkka Paananen, joka on Supercellin toimitusjohtaja. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat 18 miljoonaa euroa. Pääomatulot olivat 92 miljoonaa euroa.

Myös verolistan kakkonen on Supercellin johtohahmoja: yhtiön luovalla johtajalla Mikko Kodisojalla oli ansiotuloja 15 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 83 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten verotettavia kokonaistuloja vuonna 2018 oli Karl Kyöstilällä. Hänen verotettavat kokonaisansiot olivat 47,3 miljoonaa euroa. Hänet tunnetaan hammashoitolaitteita myyvästä ja valmistavasta Planmeca-yrityksestään.

Suomen kovatuloisimpien listalla sijalla neljä on rakennusliike Lehto Groupin entinen toimitusjohtaja Asko Myllymäki 41 miljoonan euron kokonaistuloilla. Hän myi viime vuonna rakennusliike Lehto Groupin osakkeita kymmenillä miljoonilla euroilla.

Viidentenä listalla on bioteknologiayhtiö HyTestin toimitusjohtaja Maria Severina, jonka ansiotulot olivat 36,2 miljoonaa euroa ja pääomatulot hieman yli kolme miljoonaa euroa.

Kuudentena listalla on jyväskyläläinen Jukka Autere, joka on Inmicsin omistaja ja toimitusjohtaja. Hänen tulonsa olivat hieman yli 33 miljoonaa euroa, joista valtaosa oli pääomatuloja.

Myös Autereen isä ja veli nousivat tulolistalla korkealle noin 14 miljoonan euron tuloillaan, vaikka eivät top 10 -joukkoon mahtuneet.

Seitsemänneksi kipusi turkulainen metsäalalla toimiva Matti Heyno, jonka tulot olivat hieman yli 27 miljoonaa euroa. Heyno on listan yllättäjä, sillä aiempina vuosina hänen tulonsa ovat olleet selvästi pienemmän. Heyno ei kiireeseen vedoten halunnut kommentoida kovien tulojensa taustaa.

Peliyhtiö Small Giant Gamesin myynnillä rikastuneen Otto Niemisen tulot olivat kaikkiaan 22 miljoonaa euroa, millä sijoitutaan listan sijalle 8.

Yhdeksäntenä on niin ikään Small Giant Gamesin kaupalla kultasuoneen iskenyt Timo Soininen, jolle verotettavia tuloja ropisi lähes 21 miljoonaa euroa.

Kymmenenneksi eniten ansaitsi Samu Hällfors, jonka Framery suunnittelee ja rakentaa toimistoihin äänieristettyjä tiloja, kuten puhelinkoppeja ja neuvotteluhuoneita. Hänen tulonsa olivat yli 20 miljoonaa euroa.

Verottajan medialle ennakkoon antama lista ei ole täysin kattava, sillä kaikkiaan 231 vähintään 100 000 euroa ansainnutta henkilöä on kieltänyt tietojensa luovuttamisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 2. "Puuveneen ylläpito on kulttuuriteko” – perinnetapahtuma tuo nämä kaunottaret taas Helsingin edustalle
 3. Salkkarirooli voi joskus olla taakka – Hekan hallituksen uusi puheenjohtaja Jasmin Hamid oli politiikassa mukana jo ennen näyttelijän uraa
 4. Aatos Erkon penkki sai lähteä kun asemahallissa suitsittiin järjestyshäiriöitä – "Tilanne on selkeästi parantunut"
 5. Terveysasemilla käynnistyi ruuhkahuippu – jonot kiireettömään hoitoon venyneet keskimäärin kuukauteen
 6. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 7. Raidejokeri sulki katuja töiden nopeuttamiseksi – nyt niitä avataan taas liikenteelle, Ravitielle pääsee jo ensi viikolla
 8. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 9. Fortum aloitti YVA-menettelyn Loviisan ydinvoimalaitoksen jatkoluvasta - päätökset jatkosta parin vuoden kuluessa
 10. Helsinkiläinen kauppakeskus saa tänään peräti 6 uutta ravintolaa – katso lista tästä
 11. T24: Tallinnan lentokenttä kolminkertaisti matkustajamääränsä heinäkuussa
 12. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 13. Helsinkiläiset polttavat luvattomia nuotioita ulkoilualueella – puunoksatkin revitään polttopuiksi
 14. Helsingissä syyslukukauden aloittaa 6 000 tokaluokkalaista – yksi taito on jo jokaisen hallussa
 15. Itä-Helsingin leikkipuistot kohenevat – tässä uusimmat leikkivälineet

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 2. T24: Kolme Tallinnan keskustahotellia menee remonttiin – Luvassa myös lisää irtisanomisia
 3. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 4. Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin
 5. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 6. Helsinkiläinen kauppakeskus saa tänään peräti 6 uutta ravintolaa – katso lista tästä
 7. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 8. Päätomittaja Kannala: Koronan toinen aalto yllätti Helsingin kuin lumi autoilijan
 9. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 10. Aatos Erkon penkki sai lähteä kun asemahallissa suitsittiin järjestyshäiriöitä – "Tilanne on selkeästi parantunut"
 11. Kaivopuiston ajoestekokeilu keskeytetään – "Hyvistä tavoitteista huolimatta ei ollut onnistunut"
 12. Lukijalta: Kasvomaskit ilmaiseksi eläkeläisille
 13. Kontulalainen kerrostalopiha poikkeaa täysin totutusta – "Ihmisiä näkee kesäisin lukemassa, juttelemassa tai vaikka mansikoita poimimassa"
 14. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 15. Ilpo Kuronen tuntee Koillis-Helsingin helmet ja kertoo nyt, miksi Malmin kentän pusikkoon kannattaa mennä tunneiksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.