Mitä seuraavaksi? Lemmikkikoirille on jo kylpylä, suolahuone, kauneussalonkeja ja trimmausikkunoita – "Palveluista on tullut hyväksyttyjä"

Lemmikinomistajat ovat yhä halukkaampia maksamaan erilaisista palveluista. Kysyntä on synnyttänyt uutta tarjontaa.

Hyvinkäällä Musti ja Mirri -liikkeessä avautui äskettäin iso ikkunanäkymä turkinhoito- ja hyvinvointipalvelut -huoneeseen. Trimmaajan työtä pääsee kuka tahansa seuraamaan livenä, miten vaikkapa koiran turkkia nypitään ja kynsiä leikataan.

Liikkeen myymäläpäällikkö Paula Haapala kertoo, että uudet hoitotilat ovat olleet jo tiiviissä käytössä.

Ketju haki tiloihinsa sopivia hoitopalveluyrittäjiä, jotka toimivat itsenäisesti. Toimijoita on nyt neljä, viides tulossa.

Palvelun voi varata nettisivun kautta. Tarjolla on trimmausta, koirahierontaa, koirakoulutusta, kursseja ja pentutreffejä.

Trimmaaja Aletta Yli-Alho sanoo töitä riittävän jo monena päivänä.

Tiia Ahtovirta on jo pitkään hoidattanut koiriensa turkin Yli-Alholla. Uudet tilat ovat koiraharrastajan mieleen.

– Käyn trimmauttamassa tätä jackrussellinterrieriä kolmen viikon välein. En luottaisi ventovieraaseen trimmaajaan.

Ahtovirta kertoo, että harrastajat kyselevät hoitopalveluista toisiltaan koirapuistoissa tai esimerkiksi agilityporukoissa.

Uudet koiranomistajat saattavat hakevat myös palveluita netin kautta.

Sijainti kauppakeskuksissa on kätevää koiranomistajille. Koiran voi jättää hoidettavaksi, ja sillä aikaa käydä omilla asioilla.

Ruotsissa lemmikkien hoitopalvelut on viety vielä pidemmälle: koiria viedään päivähoitoon. Ruotsissa koiraa ei saa jättää yli kuudeksi tunniksi yksin asuntoon.

Suomessakin koirille on kehitetty uusia palveluja.

Esimerkiksi Hyvinkäällä toimii Suomen suurin koirakylpylä, jonka koirauinnit ovat syksyisin jatkuvasti täynnä. Samassa yhteydessä on suolahuone, joka auttaa koiran hengitysteiden ja ihon ongelmiin. Trimmauspalvelun voi myös varata, kertoo yrittäjä Tuovi Ahola

– Koirien hyvinvointipalveluiden suosio näkyy selvästi siinä, että siitä on tullut hyväksyttävämpää. Kun ennen hoidettiin ja pestiin lemmikin turkkia kotikonstein, nyt käytetään palveluita. Helsingissä on jo koirille omia salonkeja.

Aholan mukaan selvästi näkyy myös se, että hyville liikennepaikoille tuodaan koirapalveluita, lisänä tuotemyynnille.

Koiria hemmotellaan

Erilaiset koirien hyvinvointikeskukset ovat lisääntyneet.

Koirien hyvinvointikeskukset tarjoavat palveluita erittäin laajalta skaalalta. Esimerkiksi koirahieronta auttaa lemmikin jumiutuneisiin jäseniin.

Hyvinkäällä toimii Suomen suurin koirakylpylä, jossa on myös suolahuone. Suolahoito auttaa koiran hengitysteiden ja ihon ongelmiin.

Koirien palveluihin kuuluu lisäksi usein trimmaaminen, jonka tarkoituksena on poistaa koiran turkista kuollut tai jo kasvun lopettanut karva, jotta uusi karva voi kasvaa sen tilalle.

Koirien hammashoitoon voi olla tarjolla hammaskivenpoistoa.

Koska koiran käyttäytyminen on osa koiran hyvinvointia, joistakin keskuksista löytyy koirien käytösneuvontaa ja koirille järjestettäviä aktiivitunteja.

Hyvinvointikeskuksien yhteydessä on yleensä myös myymälä.

Suomen Kennelliiton syksyllä 2018 Taloustutkimuksella teettämän trendianalyysin mukaan koiranpitoon vaikuttavat trendit saavat entistä enemmän vaikutteita ihmiselämään vaikuttavista megatrendeistä kuten kestävästä kehityksestä ja terveellisyydestä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut