Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Natsa-klubi nousi tuhkasta – "Vakiokävijäporukka on jo natsautunut aika hyvin yhteen"

Vanhemmat sukupolvet sekä historiaa tuntevat tietävät, että Helsingin Kasarmikadulla sijaitsi aikanaan suosittu livemusapaikka Natsa.

Nimi tulee siitä, että keikkapaikka sijaitsi paikalle vuonna 1901 valmistuneessa komeassa Nylands Nationin talossa. Nation vääntyi Natsaksi.

Nykyään talossa toimii ravintola Kaarle XII.

Paikka oli kovassa huudossa 1960–70-luvuilla, kun pop- ja rockmusiikki tekivät väkevää läpimurtoaan noina nuorisomusiikin syntyvuosina.

– Kävin Natsalla itsekin tuolloin, mutta hirveän paljon en noista vuosista muista, kertoo Natsa-klubin toiminnanjohtaja Rauli Parmes

Hän muistelee vierailleensa myös viereisellä Kasarmitorilla olleessa Expo-hallissa, joka oli keikkapaikkana kova kilpailija Natsalle.

Kolme vuotta sitten aloittaneen Natsa-klubin ideana on olla kulttuurilähtöinen yhdistys, joka ylläpitää fiilistä, joka Natsalla oli menneinä vuosikymmeninä. Yhdistys järjestää kerran kuussa senioreille ja muille 1950–70-luvun musiikin ystäville vauhdikkaita tanssi- ja elämysiltoja.

Illat suunnitellaan ja toteutetaan erilaisten teemojen pohjalta, teemoja ovat tänä vuonna olleet muiden muassa Beatles, Elvis, The Blues Brothers, Mafia-ilta, Country & Western sekä Rautalankaa & Rock 'n' Rollia.

– Olemme mainostaneet klubiamme yli 40-vuotiaille, vakiokävijäporukka on jo natsautunut aika hyvin yhteen, mutta uutta väkeä klubilla kävijöiksi kaivattaisiin, ettei porukka ihan ukkoudu ja akkaudu, Parmes jatkaa.

Uuden Natsa-klubin tuleminen sai alkunsa vuonna 2015, kun Jim & The Beatmakersin laulusolisti Raul "Ralle" Wikström ryhtyi kehittämänsä idean pohjalta perustamaan Natsaa uudelleen.

– Minä tulin sitten mukaan toiminnanjohtajaksi, lisäksi meillä on klubi-iltojen järjestelytiimi, Parmes kertoo.

Klubilla ovat esiintyneet monet Suomen 1960–1970-lukujen kärkiartistit ja bändit sekä tuon ajan musiikkia soittavat tribuuttibändit.

Parmesin mielestä liian harvat helsinkiläiset ovat tietoisia Natsa-illoista.

– Natsan markkinointi tapahtuu lähinnä Facebookissa, joka ei kaikilla kohdeihmisillämme ole käytössä.

Seuraava Natsa-klubi on 30. marraskuuta pikkujoulutunnelmissa.