Armeija maksaa vuokraa tyhjillään seisovasta talosta – historiallisen rakennuksen myynti kielletty

Yksityisten on turha katsella kerhorakennusta sillä silmällä, vaikka puolustusvoimat luopuukin siitä. Sauvo Jylhä

Riitta Suomalainen

Tuusulassa Rantatien varrella sijaitsevan Puolustusvoimien palvelukeskuksen – entisen Taistelukoulun – upseerikerhotalo on tyhjillään ja vailla käyttöä.

– Vielä toistaiseksi Puolustusvoimat maksaa rakennuksesta vuokraa, mutta palvelukeskus on jo ilmoittanut, ettei tarvitse taloa, komentaja Erkki Heinonen kertoo.

Vuokranmaksuvelvoite päättyy, kun irtisanoutuminen on hyväksytty sekä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella että Senaatti-kiinteistöissä.

Vuokrasuhteen päätyttyä kerhotalo siirtyy Senaatti-kiinteistöjen huoleksi. Oman onnensa nojaan sitä ei voi jättää, mutta ei myöskään myydä, koska sotilasalueelta ei voi myydä mitään.

–  Myynti edellyttäisi alueen sotilasstatuksen purkamista, Senaatin kiinteistöpäällikkö Teemu Mikkola toteaa. Yksikään vapailla markkinoilla myytävä rakennus ei voi olla sotilasalueella eikä sen suoja-alueella.

Vuonna 2015 Puolustusvoimat irtisanoi palvelukeskuksen alueelta yhdeksän rakennusta, jotka kaikki on purettu. Kaksi vuotta myöhemmin se luopui vielä yhdestä rakennuksesta.

– Toimistotalosta, joka on nyt tyhjillään ja jolle mietitään uutta käyttöä.

Palvelukeskuksella on ollut kerhotalossa toimisto- ja neuvottelutiloja sekä ruokasali. Ensi kuussa päärakennukseen remontoitu monitoimitila korvaa kerhon neuvottelutilan. Kaikki muu toiminta samoin kuin henkilökunta on siirtynyt päärakennukseen jo aikaisemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.