Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Visusti salassa valmisteltu ravintola avautuu Helsingin keskustassa – "Kovimpia trendejä Euroopassa"

Kesällä nurin menneen kreikkalaisravintola El Grecon tilalle tulee korealainen ravintola.

Hankkeen takana ovat naapuritalossa Ludviginkadulla toimivat ravintola Ragun Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää yhdessä Hanne Honkasen ja Jan-Martin Rossin kanssa.

Old Boy BBQ -niminen ravintola avaa ovensa tiistaina 5. marraskuuta.

Sitä ennen Helsingissä on ollut ainakin kolme muuta korealaista ravintolaa.

Yksi ensimmäisistä oli Kruununhaassa Savannan tiloihin jo vuonna 2005 avattu Korea House. Tähän väliin ehtivät muun muassa Merimiehenkadun Manna ja Bulevardin GIWA.

Korean keittiö on Sukapään mukaan kovimpia trendejä Euroopassa, ja sille on kasvavaa kysyntää myös Suomessa.

Korealaisen keittiön sydän on hiiligrilli, jossa kypsennetään kaikki lihat, merenelävät ja kasvikset. Old Boy BBQ:ssa ne tarjoillaan keraamisissa ”hiilipöytägrilleissä”.

Ruokalistalla on klassikoita, kuten bulgogi, joka on ohueksi viipaloitu, marinoitua ja hiiligillillä viimeisteltyä naudanlihaa. Nimi tarkoittaa tulta ja lihaa.

Soju puolestaan on koko maailman myydyimpiä alkoholijuomia ja sitäkin saa uudesta ravintolasta. Kossun ystävälle se on mietoa ja pehmeää.

Old Boy BBQ tarjoaa myös omaa kimchiä, joka on kiinankaalista tehtyä mausteista hapankaalia.

Ruokalistalla on myös valmiiksi rakennettuja menuja. Asujamaa ja Honkanen ovat poimineet ideoita ja oppeja keittiön saloihin pitkin Etelä-Koreaa paikallisen kokkiystävänsä Bona Kimin opastuksella.

Honkanen vastaa keittiön toiminnasta. Juomapuolesta vastaa ravintolapäällikkönä toimiva Jan-Martin Rossi.

– Korealaiset ovat hillittyä kansaa, kunnes soju-pullon korkki rusautetaan auki. Korealainen illallinen onkin sosiaalinen tapahtuma, ja sellaiselle luomme puitteet, ravintoloitsija Asujamaa lupaa.

Viereinen Ragu on moneen kiitelty ja kuuluu Suomen top 50 -ravintoloihin.

Old Boy BBQ:n paikalla ollut El Greco meni konkurssiin – suunnilleen samaan aikaan kuin toinen Helsingin keskustassa toiminunut kreikkalainen, Kampin Minos.