Ratikat palaavat Kurviin keväällä – Hämeentien remontti ei ole ollut helppo

Maaliskuussa alkanut Hämeentien peruskorjaus on edistynyt vaativiin olosuhteisiin nähden hyvin.

Tämän hetkisen arvion mukaan raitiovaunujen paluu Kurviin tapahtuu keväällä 2020.

Tällöin linjat 1 ja 8 kulkevat taas normaaleja reittejään. Linjat 6 ja 7 kulkevat Hakaniemen ja Sörnäisten välisen osuuden vielä Karhupuiston ja Helsinginkadun kautta.

Linjat 6 ja 7 palaavat kokonaan normaaleille reiteilleen, siis myös Sörnäisten ja Hakaniemen välillä Hämeentielle, viimeistään loppuvuodesta 2020, kuten oli alun perin suunniteltukin.

Ensimmäinen puoli vuotta työmaalla ei ole ollut helppo, sillä maan alta paljastuneet seikat, kuten tuntemattomat putket ja johdot tai karttatietoon nähden väärissä paikoissa sijainneet rakenteet, ovat vaatineet muutamissa paikoissa jopa paluuta suunnittelupöydälle.

– Suurin heitto on ollut 8 metriä. Kyseessä oli vuonna 1889 rakennettu johto, josta on tainnut jo tulla kaupungin kuuluisin vesijohto, sanoo tiedotteessa työpäällikkö Seppo Sirola Destialta.

Suunnitteluvaiheen kustannusarvio on toistaiseksi pitänyt.

– Urakan loppusumma tulee riippumaan paljon siitä, että kuinka paljon vielä uusia ja yllättäviä asioita maan alta paljastuu. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tulemme pysymään suunnitteluvaiheen kustannusarviossa, sanoo yksikön päällikkö Jarkko Karttunen kaupunkiympäristön toimialalta.

Hämeentie muutetaan remontissa joukkoliikennekaduksi Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä. Samalla uusitaan raitiotien kiskot, kadun alla olevat putket ja kaapelit sekä kunnostetaan Sörnäisten metroaseman katto.

Remontti valmistuu loppuvuonna 2020. Pääurakoitsijana on Destia Oy.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut