Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jokereiden ja SM-liigan pelaajariitaan viimein ratkaisu – "Järjestely on laiton", jyrähti kilpailuviranomainen

Jääkiekon SM-liigaseurat luopuvat sisäisestä sopimuksesta, joka kieltää yhteistyön KHL-seura Jokereiden kanssa.

Sopimuksen purkuun johti kilpailu– ja kuluttajaviraston (KKV) valmiiksi saama selvitys. KKV:n mukaan järjestely on laiton.

Tähän mennessä Liiga-seuroilla on ollut keskenään ns. herrasmiessopimus, jonka mukaan Jokereissa kautensa aloittaneita pelaajia ei hankinta, eikä Jokereiden kanssa ole myöskään pelattu harjoitusotteluita.

– Selvitimme asiaa yli kahden vuoden ajan hyvässä yhteistyössä KKV:n kanssa. Kunnioitamme tietenkin viranomaisen tekemää päätöstä, ja siksi olemme päättäneet kaikkien seurojen yhteisellä päätöksellä luopua sopimuksesta. Jatkossa jokainen Liiga–seura voi yleisten siirtosääntöjen puitteissa itse päättää, kuinka toimii Jokereiden kanssa, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoo Liigan tiedotteessa.

– Sopimuksen taustalla oli huoli siitä, että KHL:ssä toimiva suomalaisseura tekisi jostain Liiga-seurasta käytännössä farmijoukkueensa siirtelemällä pelaajia edestakaisin kauden mittaan. Myös kasvattajaseurojen kasvattajakorvaukset olivat vaarassa, sillä koska KHL:llä ja NHL:llä ei ole keskinäistä sopimusta, olisi KHL:n Jokereista mahdollisesti NHL:ään siirtyvän pelaajan kasvattajaseura jäänyt kokonaan ilman kasvattajakorvauksia, Kallioniemi selittää.