Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lähiruokatori, esiintymislava vai hyönteisfarmi? – Töölöntorin ideakilpailuun tuli liki 80 ehdotusta

Töölöntorin kehittämiseen tähtäävään ideakilpailuun tuli 79 ehdotusta. Avoimen ideakilpailun tarkoituksena on etsiä ratkaisuja Töölöntorin elävöittämiseksi. Kaupungin tavoitteena on luoda torista ja sen ympäristöstä elävä ja viihtyisä kohtaamispaikka – ”Töölön sydän”.

Töölöntorin tulevaisuudesta kerättiin keväällä verkossa kaupunkilaisten ideoita ja toiveita. Torille toivottiin muun muassa lisää istutuksia ja penkkejä, suihkulähdettä, leikkipaikkaa, kahvilaa sekä kirpputoria ja markkinoita. Toiveisiin lukeutuu myös lähiruokatori, kauppahalli, esiintymislava, navetta ja hyönteisfarmi.

Kilpailutyöt ovat kommentoitavana 20. marraskuuta asti kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kerrokantasi.hel.fi. Saaduista kommenteista kootaan yhteenveto kilpailun palkintolautakunnan käyttöön.

Kilpailun tulos on tarkoitus julkistaa alkuvuodesta 2020. Lähtökohtana on jatkaa torin suunnittelua kilpailun tulosten pohjalta. Kilpailun järjestää Helsingin kaupunki yhdessä Suomen arkkitehtiliiton ja Suomen maisema-arkkitehtiliiton kanssa.

Töölöntori on Etu- ja Taka-Töölön ainoa torialue ja alueen tärkein julkinen aukio. Töölöntorin perussommitelma on säilynyt melko muuttumattomana 1930-luvulta lähtien.

Siellä on harjoitettu perinteistä torikauppaa jo vuosikymmeniä. Torikauppatoiminta on kuitenkin hiljentynyt viime aikoina, ja tori on nykyisin luonteeltaan enemmän paikoitusalue.

Töölöntorin suunnittelusta vastaavat asiantuntijat ovat tavattavissa Uutta kantakaupunkia -tapahtumassa keskustakirjasto Oodissa tiistaina 19. marraskuuta kello 15–19.