Asiakkaat voivat nyt hyvittää ilmastopäästönsä Löylyssä – liha-annoksen hintaan 15 senttiä lisää

Hernesaaren ravintola ja sauna Löyly on aloittanut yhteistyön ilmastonmuutosta vastaan työskentelevän Compensate-säätiön kanssa. Asiakkaat voivat marraskuun alusta alkaen hyvittää syömänsä ruoan tuottamisesta ja valmistamisesta sekä saunomisesta aiheutuneet ilmastopäästöt.

Compensate on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tehtävä on torjua ilmastonmuutosta tarjoamalla ihmisille keinoja hyvittää arjessa syntyviä päästöjä.

Kompensaatiomaksut tilitetään säätiölle, joka käyttää ne lyhentämättömänä ilmastonmuutosta hillitseviin hiilensidontahankkeisiin, kuten metsänsuojeluun ja metsitykseen Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.

Säätiön takana on yrittäjä ja entinen kansanedustaja Antero Vartia, joka perusti aikanaan Löylyn yhdessä näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa.

Säätiön perustamista varten hän myi osuutensa Löylystä Pääkköselle.

– Niin kauan, kun synnytämme päästöjä, on jälkiemme siivoaminen vähintä, mitä voimme tehdä, Vartia toteaa tiedotteessa.

Ruoka-annosten kompensaatiomaksut vastaavat suuruudeltaan Löylyn eri annosten hiilijalanjälkeä. Vegaanisten annosten kompensaatiomaksu on 0,05 euroa, kala- ja kasvisannosten 0,10 euroa sekä kana- ja liha-annosten 0,15 euroa.

Saunavierailun kompensaatiomaksu on 0,10 euroa, joka pitää sisällään energiankulutuksesta ja saunapuiden poltosta muodostuvat päästöt.

– Haluamme ehdottomasti olla ensimmäisten joukossa tarjoamassa asiakkaillemme mahdollisuuden hyvittää ympäristökuormitustaan ja tehdä valintoja kestävämmän ravintolaruokailun puolesta, kertoo Löylyn omistava Pääkkönen.

Löylyn ravintolatoimintaa operoi ravintolayhtiö NoHo Partners.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut