Helsinkiläisfirma lupaa koodarille jopa 8000 e/kk – "Monestihan henkilön osaaminen kehittyy, mutta palkka ei"

Osakas ja toinen perustaja Mika Perttilä (vas.) ja toimitusjohtaja Ilkka Saunamäki luotsaavat nopeasti kasvavaa ohjelmistokehitystaloa Pitäjänmäessä. Mediakuva

Kaisa Paastela

Helsinkiläinen ohjelmistokehitystä tarjoava yritys Compile on muutamassa vuodessa kasvanut kolmen työntekijän yrityksestä 46 hengen työnantajaksi. Pelkästään tänä vuonna henkilöstön kasvu on ollut yli 60 prosenttia.

Enemmänkin voisi palkata, mutta ammattilaisia ei ole helppo löytää.

– Asiakkaista ei ole pulaa, mutta kaikki kokeneet koodarit ovat jo jossain töissä, sanoo Compilen osakas ja toinen perustaja Mika Perttilä

Yritys palkkaa kokeneita ohjelmistoarkkitehteja ja senior software spesialisteja, joilla on keskimäärin noin 10 vuotta työkokemusta.

Siirtyminen Compilelle merkitsee yleensä palkankorotusta. Se voi tietää jopa tuhansien eurojen korotusta ja 7 000–8 000 euron kuukausipalkkaa.

– Jos vertaa koodarin keskimääräiseen palkkatasoon, joka on noin 4 200-4 500 kuussa, lisää Perttilä.

Hän sanoo, ettei näe toimintaa palkkakilpailuna, vaan reiluutena.

– Monestihan Suomessa henkilön osaaminen kehittyy, mutta palkka ei. Me haluamme tarjota kilpailukykyisen korvauksen tehdystä työstä.

Perttilä korostaa, että pelkkä palkka ei kuitenkaan pidä työntekijää tyytyväisenä "forever". Tärkeää on myös mielenkiintoiset työtehtävät, joissa saa kehittää itseään sekä hyvä henki työpaikalla.

– Siksi esimerkiksi emme tee ylläpitoprojekteja asiakkaille, vaan kehitystä, joka pitää työn kiinnostavana.

Asiakkaina on pääosin suuria suomalaisia pörssiyhtiöitä. Työntekijältä Compilessa halutaan kokemusta sekä onnistuneista että epäonnistuneista projekteista.

Toimitusjohtaja Ilkka Saunamäki toteaa, että epäonnistumisen pelko on vähän jo suomalaisessa perimässäkin. Tilanne on nykypäivänä kuitenkin muuttumassa. Aletaan ymmärtää, että epäonnistumisistakin oppii.

Lisäksi koodarilta vaaditaan hyviä kommunikaatiotaitoja. Asiakkaan luona on saatava suu auki, sillä yksi Compilen peruslähtökohdista on se, että mahdollisista ongelmakohdista puhutaan suoraan ja hyvissä ajoin.

– Jos asiakkaan aikataulu esimerkiksi on epärealistinen, meidän tehtävämme on sanoa se, Perttilä toteaa.

Yritys ei kaipaa liian suureksi, eikä pois Helsingistä.

– Meille ei tule toimipisteitä muualle, ei Ouluun, ei Berliiniin eikä Amerikoihin. Pk-seudulla on hyvä. Ideaali henkilöstömäärä on 80–100. Sen jälkeen yritys on jo niin iso, että näkyvyys asiakkaisiin katoaa ja konsultti saattaa jäädä yksin. Me haluamme tietää miten asiakkaan hankkeet etenevät ja varmistaa, että teemme kaikkemme onnistumisen eteen, Perttilä kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 2. Senaatintorin kupeessa vastaanottoa pitävällä Vieno Puustjärvellä, 75, on harvinainen työ –  "Tämä ei missään tapauksessa ole ennustamista"
 3. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 4. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 5. Lukijalta: Miksi koronarajoitukset koskevat yhä lapsia, vaikka aikuisten elämä on palautettu ennalleen
 6. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 7. Kolumni: Uusi yrittäjyys luo uutta työtä
 8. Väsynyt, murtoveikoksi epäilty mies nukahti rappukäytävään Helsingissä
 9. Lukijalta: Helsingissä on paljon omituista – johtunee johtajistosta
 10. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet
 11. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 12. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi
 13. "Kyse on niin kutsutusta paloittelusurmasta" – poliisilta lisätietoa Helsingissä paljastuneesta epäillystä murhasta, josta vangittiin peräti 12 henkilöä
 14. Mari Skool: Stadin kauppakuolema on tyhmä unelma
 15. Rediin aukesi uusi yöreitti –  helpottaa bussipysäkin löytämistä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä
 3. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka
 6. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 7. Päätoimittaja Kannala: Niko Ranta-ahon ympärillä oleva sädekehä on vaarallista glooriaa
 8. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 9. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 10. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 11. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 12. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 13. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 14. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 15. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.