Helsinkiläisfirma lupaa koodarille jopa 8000 e/kk – "Monestihan henkilön osaaminen kehittyy, mutta palkka ei"

Osakas ja toinen perustaja Mika Perttilä (vas.) ja toimitusjohtaja Ilkka Saunamäki luotsaavat nopeasti kasvavaa ohjelmistokehitystaloa Pitäjänmäessä. Mediakuva

Kaisa Paastela

Helsinkiläinen ohjelmistokehitystä tarjoava yritys Compile on muutamassa vuodessa kasvanut kolmen työntekijän yrityksestä 46 hengen työnantajaksi. Pelkästään tänä vuonna henkilöstön kasvu on ollut yli 60 prosenttia.

Enemmänkin voisi palkata, mutta ammattilaisia ei ole helppo löytää.

– Asiakkaista ei ole pulaa, mutta kaikki kokeneet koodarit ovat jo jossain töissä, sanoo Compilen osakas ja toinen perustaja Mika Perttilä

Yritys palkkaa kokeneita ohjelmistoarkkitehteja ja senior software spesialisteja, joilla on keskimäärin noin 10 vuotta työkokemusta.

Siirtyminen Compilelle merkitsee yleensä palkankorotusta. Se voi tietää jopa tuhansien eurojen korotusta ja 7 000–8 000 euron kuukausipalkkaa.

– Jos vertaa koodarin keskimääräiseen palkkatasoon, joka on noin 4 200-4 500 kuussa, lisää Perttilä.

Hän sanoo, ettei näe toimintaa palkkakilpailuna, vaan reiluutena.

– Monestihan Suomessa henkilön osaaminen kehittyy, mutta palkka ei. Me haluamme tarjota kilpailukykyisen korvauksen tehdystä työstä.

Perttilä korostaa, että pelkkä palkka ei kuitenkaan pidä työntekijää tyytyväisenä "forever". Tärkeää on myös mielenkiintoiset työtehtävät, joissa saa kehittää itseään sekä hyvä henki työpaikalla.

– Siksi esimerkiksi emme tee ylläpitoprojekteja asiakkaille, vaan kehitystä, joka pitää työn kiinnostavana.

Asiakkaina on pääosin suuria suomalaisia pörssiyhtiöitä. Työntekijältä Compilessa halutaan kokemusta sekä onnistuneista että epäonnistuneista projekteista.

Toimitusjohtaja Ilkka Saunamäki toteaa, että epäonnistumisen pelko on vähän jo suomalaisessa perimässäkin. Tilanne on nykypäivänä kuitenkin muuttumassa. Aletaan ymmärtää, että epäonnistumisistakin oppii.

Lisäksi koodarilta vaaditaan hyviä kommunikaatiotaitoja. Asiakkaan luona on saatava suu auki, sillä yksi Compilen peruslähtökohdista on se, että mahdollisista ongelmakohdista puhutaan suoraan ja hyvissä ajoin.

– Jos asiakkaan aikataulu esimerkiksi on epärealistinen, meidän tehtävämme on sanoa se, Perttilä toteaa.

Yritys ei kaipaa liian suureksi, eikä pois Helsingistä.

– Meille ei tule toimipisteitä muualle, ei Ouluun, ei Berliiniin eikä Amerikoihin. Pk-seudulla on hyvä. Ideaali henkilöstömäärä on 80–100. Sen jälkeen yritys on jo niin iso, että näkyvyys asiakkaisiin katoaa ja konsultti saattaa jäädä yksin. Me haluamme tietää miten asiakkaan hankkeet etenevät ja varmistaa, että teemme kaikkemme onnistumisen eteen, Perttilä kertoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Alle 2 000 euron peruspalkka ärsyttää palomiehiä Helsingissä – "Terveysasemien lääkäripula lisää tehtävämääriämme" 30.10.2019 12:00
  2. Ansiot lisineen jopa 4400 e/kk – Talsa selvitti, miten duunariammateissa tienaa 30.10.2019 8:24
  3. TE: Insinööreistä on kova pula, samaan aikaan tuhansia työttömänä – ”Osaaminen vanhenee tosi nopsaan” 27.10.2019 13:02
  4. Sitran yliasiamiehen saappaisiin astuu Suomen entinen pääministeri Jyrki Katainen – Palkka yli 18 500 euroa 20.9.2019 15:29
  5. Koodaajanaiselle riittää töitä – Irina vaihtoi opettajan työt it-alaan 5.9.2019 7:05
  6. Nämä 20–30-vuotiaat ovat palkkakuopassa Suomessa – tulisitko toimeen tällä summalla? 3.12.2018 13:12
  7. TE: Koodaripula vaivaa yrityksiä - palkat hypänneet 6.5.2017 11:57

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut