Riikka, 25, julkaisi bikinikuvan ja yllättyi – "Tuli seuraajia, jotka eivät ole kohderyhmää"

Riikka Uusitalo Toni Tervo

Toni Tervo

Vielä alkuvuodestaRiikka Uusitalollaoli seuraajia sosiaalisessa mediassa vain muutama sata ja yksityinen tili.

Alle vuodessa seuraajien määrä kuitenkin räjähti ja nyt 25-vuotiaan naisen arkea seuraavat jo tuhannet.

– Kun voitin helmikuussa Miss MP-tittelin, minun piti alkaa nopeasti opettelemaan somen tekemistä. Vaihdoin tilini julkiseksi ja aloin laittamaan kuvia sekä story-videoita, joita en aiemmin oikeastaan ollut lainkaan tehnyt, hän kertoo.

Pitkäjänteinen työalkoi, mutta seuraajamäärät alkoivat paisua toden teolla keväällä. Ensin Uusitalo julkaistiin Miss Suomi -kilpailun semifinalistina, sen jälkeen finalistina ja pian hän voitti myös lehdissä järjestetyt kilpailun ennakkoäänestykset.

– Yleisöäänestyksen jälkeen seuraajia alkoi toden teolla tulla. Moni varmasti halusi nähdä tarkemmin millainen tyyppi olen, Uusitalo pohtii.

Miss Suomi -kilpailussa Uusitalo sijoittui toiseksi perintöprinsessaksi. Muutama viikko finaalin jälkeen hän pohtii nyt, kuinka pitää somen kasvusuunnassa.

– Nyt kilpailun jälkeen se on junnannut vähän paikallaan. Pitää alkaa taas kirkastamaan ja suunnittelemaan sitä lisää. Haluaisin kovasti päästä tekemään sitä kautta myös sosiaalisen median kaupallista puolta.

Uusitalo onselkeästi tietoinen omasta kohderyhmästään esimerkiksi Instagramissa.

– Tarkistin vähän aikaa sitten ja yli puolet seuraajistani on nuoria naisia. Se on se ryhmä, jonka haluankin tavoittaa, hän hymyilee.

Sosiaalisessa mediassa nähdään monesti etenkin naisilta yhä paljastavampia kuvia nopean seuraajakasvun toivossa. Uusitalo kertoo esimerkin, miksi tämä ei ole toimiva taktiikka.

– Heti kun julkaisin missikiertueen aikana bikinikuvan, niin seuraajissa näkyi muutosta. Sanotaanko, että tuli paljon miehiä, jotka eivät ole sitä kohderyhmää, hän nauraa.

– Pyrin olemaan somessa niin oma itseni kuin voin. Jos jotakuta häiritsee vaikka että olen videolla ilman meikkiä, niin ei se minua hetkauta.

Vaikka missipaljon somella tienaamisesta puhuukin, hän ei aio ottaa siitä suuria paineita.

– Opiskelen tv- ja elokuva-alaa ja se on sen minun juttuni. Somesta voisi kyllä saada ihan kivan sivutulon opiskeluiden ohelle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut