Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kallioon istutetaan 54 kirsikkapuuta – mallia otettiin Roihuvuoresta

Tokoinrantaan Kallioon istutetaan 54 kirsikkapuuta tällä viikolla. Puut tulevat pari vuotta sitten poistettujen hevoskastanjoiden tilalle.

Helsinki suosii istutuksissa nykyään kukkivia puita oman kasvilinjauksensa mukaan.

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara istuttaa puut. Stara on jo vaihtanut mullat istutuskuoppiin ja tehnyt muita valmisteluja. Istutustyö ei haittaa liikkumista puistossa.

Tokoinrannasta jouduttiin kaatamaan bakteeritaudin vaivaamia hevoskastanjoita syksyllä 2017. Taudin leviämisen estämiseksi hevoskastanjat korvattiin kirsikkapuilla. Uusien puiden istutusta lykättiin pari vuotta, sillä bakteeri voi levitä myös mullan mukana.

Tokoinrannan uudet puut ovat rusokirsikoita, jotka kukkivat keväällä näyttävästi ja muuttuvat syksyllä hohtavanpunaiseksi. Tokoinrannan kirsikkapuut tulevat reilunkokoisina taimina ja hyvin todennäköisesti ne kukkivat jo ensi keväänä ainakin jonkin verran.

Samaa puulajia voi bongata muun muassa Roihuvuoren Kirsikkapuistossa.

Kirsikkapuita kasvaa lisäksi Alppipuistossa, Maunulan Puropuistossa sekä Uutelan kanavan liepeillä aukioilla ja Kauniinilmanpuistossa.

Mäntymäellä Töölössä kasvaa valtava, vanha rusokirsikka, joka on upea näky kukkiessaan.