Moni laittaa lemmikkiinsä liki rajattomia rahasummia, vaikka jäisi työttömäksi – yrittäjän mukaan ilmiöön on hyvä selitys

Eläinten omistajat satsaavat yhä enemmän lemmikkiensä hyvinvointiin. Tähän uskovat uudet yrittäjät Tessa Björkqvist ja Katja Karkiainen

– Lemmikkeihin laitetaan paljon rahaa, jopa rajattomasti. Mielenkiintoista on myös, että taantuman aikaan ihmiset tinkivät omista menoistaan, mutta lemmikkeihin panostetaan, Björkqvist kertoo.

Björkqvistin mukaan kyse on siitä, että lemmikkien, erityisesti koirien ja kissojen, arvostus on noussut. Eläimet ovat monelle perheenjäseniä.

– Jos ihminen esimerkiksi menettää työpaikkansa, on hänellä elämässään edes se tärkeä lemmikki, jonka hyvinvointiin panostaminen voi tuntua entistä tärkeämmältä, hän kertoo.

Ja perheenjäsenille halutaan tarjota hyvää, kuten koirahierontaa ja ravitsemusneuvontaa. Näiden molempien kysyntään Karkiainen ja Björkqvist uskovat. Naisten Vihreä tassu -ekopuoti avautui syyskuun lopussa. Puoti keskittyy pääasiassa koiriin, joille on tarjolla myös päivähoitopalvelua.

– Päivän aikana lenkitämme koiran ja tarjoamme ruoan. Koiralle voi myös varata hoitoja päivän ajaksi, kuten hierontaa, pesua tai trimmausta, Björkqvist selvittää.

Suuri syy miksi Vihreä tassu -yritys on perustettu, on Karkiaisen ja Björkqvistin halu tehdä oma osuutensa maapallon pelastamiseksi. Björkqvist oli päättänyt laittaa oman liikkeen pystyyn tarjoten koirien ravitsemusneuvontaa ja hierontaa. Ajatus laajemmasta kokonaisuudesta tuli todeksi, kun hän kysyi pitkäaikaista ystäväänsä mukaan.

– Katja on kierrättänyt niin kauan kuin muistan. Tiesin, että hänellä on paljon tietoa.

Tikkurilantiellä sijaitsevan liikkeen lähtökohtana on ekologisuus. Kaikki ruoka, herkut ja ravintolisät on tuotettu mahdollisimman ekologisesti. Samoin tuotteet, kuten korkista tehdyt pannat tai villalelut.

Liikkeeseen voi tuoda myös ylimääräiset käytetyt koirien ja kissojen tarvikkeet myyntiin. Kirpputoripisteen tuotosta puolet menee Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle.

Karkiainen sanoo lähteneensä innolla mukaan yritykseen.

– Tessalla oli valmiit suunnitelmat, jotka minun oli helppo hyväksyä, koska ne tukivat arvojani. Luonnonsuojelu ja kierrätys ovat minulle erittäin tärkeitä, Karkiainen sanoo.

Naisten ystävyys syttyi 30 vuotta sitten Espoon kauppaoppilaitoksessa. Nyt molemmat asuvat ja ovat töissä Vantaalla. Björkqvistillä on kaksi koiraa, Karkiaisella kaksi kissaa.

– Meillä on kissoille ruokaa ja ravintolisiä. Kissojen palveluita on myös tarkoitus laajentaa, Karkiainen sanoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut