Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllypuron kampus täysillä käyttöön tammikuussa – ammattikorkeakouluun tulossa myös kaikille avoin kahvila, ravintola ja kirjasto

Myllypuron uuden kampuksen toinen vaihe on valmistunut. Kampuksen B-, C- ja D-talot luovutettiin Metropolialle viime viikolla.

Rakennuksiin muuttavat sosiaali- ja terveysalan sekä kiinteistö- ja rakennusalan opiskelijat. Muuton myötä opiskelijoiden nykyistä tiloista Vanhalla viertotiellä ja Mannerheimintiellä luovutaan kokonaan. Myös korkeakoulun johto ja keskitetyt yhteiset toiminnot muuttavat Myllypuroon.

Rakennuksen luovutuksen jälkeen viime viikolla alkoivat muuttotyöt. Toiminta käynnistyy tammikuussa. Samalla avautuvat myös kampuksen kaikille avoimet tilat.

– Sinne on tulossa kirjaston yhteyteen kahvila. Myös kirjasto on avoin kaikille. Opiskelijaravintolassakin voi käydä kuka tahansa ruokailemassa, kertoo kampushankkeen projektijohtaja Simo Hoikkala

Kaikille avoimet toiminnot on ripoteltu tasaisesti eri rakennuksiin, kuten myös hyvinvointipalveluiden tiloja.

– Sinne on tulossa suuhygienistien opetusklinikka, jonne muun muassa Helsingin kaupunki lähettää asiakkaitaan. Rakennuksissa tulee olemaan muitakin terveyspalveluita, joihin kuka tahansa voi varata ajan ja mennä, Hoikkala jatkaa.

Kampuksen rakennuttaja ja tilaaja on Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Myllypuron kampus.

Kampuksen ensimmäinen vaihe eli A-talo otettiin käyttöön tammikuussa. Taloon muutti tuolloin noin 3 000 opiskelijaa ja 250 työntekijää.

Metropolian neljä kampusta sijaitsevat Helsingissä Arabiassa ja Myllypurossa, Vantaan Myyrmäessä ja Espoossa Karamalmilla. Myllypuro tulee olemaan kampuksista suurin. Valmistuessaan kampuksella tulee olemaan 6 000 opiskelijaa ja 500 opettajaa.

Kampus sijaitsee Myllypuron metroasemalla.