Miss Suomi -perintöprinsessa Jutta Kyllönen upeana avonaisessa iltapuvussa – "Erotun tietysti vaaleaverikkönä"

Jutta Kyllönen Aki Havukainen

Toni Tervo

Miss Suomen 1. perintöprinsessaksi valitulla Jutta Kyllösellä on edessään jännittävät viikot.

Hän suuntaa torstaina Japaniin Miss International -kisoihin edustamaan Suomea. Nainen on valmistautunut muun muassa opettelemalla Japania sekä harjoittelemalla kävelyä ja puhetta.

– Valmistelut on alkanut jo kun pääsin semifinaaliin, koska tähtäin on aina ollut että sijoitun ja pääsen kilpailemaan kansainvälisesti. Meillä oli More than Beauty Academy intensiivinen viikon koulutus toukokuussa ja koko kesän kestävä valmennus. Lisäksi tietenkin kiertue on ollut iso tekijä, joka on tuonut ehdottomasti paljon lisää itsevarmuutta. Koen olevani valmis, koska mun vahvuuksia on ehdottomasti kielitaito, ihmisten kohtaaminen, edustaminen ja lavalla esiintyminen, hän toteaa.

– En malta odottaa, että pääsen valloittamaan niin isoa lavaa.

Valmistautumisia on hiukan häirinnyt sairastuminen.

– Olen ollut ollut kovassa flunssassa nyt pari päivää ja toivon vaan, että lentoon mennessä parannun, jotta lento sujuisi helpommin.

Missiorganisaatio on julkisesti kertonut odottavansa Kyllöseltä sijoittumista kilpailussa, jossa aiemmin muun muassa Viivi Suominen kruunattiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi vuonna 2012 ja Milla Romppanen neljänneksi perintöprinsessaksi vuonna 2014. Vuonna 1973 Anneli Björkling toi Suomelle voiton.

Kyllönen ei ota asiasta kuitenkaan paineita.

– Olisi enemmän huolestuttavaa, jos organisaatio ei odottaisi minun sijoittuvan. Se, että organisaatio odottaa menestystä, tarkoittaa, että he uskovat muhun ja mun kykyihin. Totta kai olen antanut itsellenikin tavoitteita ja lähden tavoittelemaan sitä kirkkainta kruunua.

Miss Internationalissa teemana on tänä vuonna naisten kokeman väkivallan esiin tuominen.

–  Kampanjan tarkoitus on lisätä tietoisuutta että emme hyväksy naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Olen onnekas että itse olen säästynyt tällaiselta käytökseltä, mutta haluan käyttää ääntäni niiden puolesta jotka ovat joutuneet kärsimään. Kannan ylpeydellä violettia nauhaa ja jaan tietoisuutta aiheesta.

– On upeaa että Miss International -kilpailu on ottanut kampanjan omakseen, ja pääsemme itsekin osallistumaan erilaisiin tapahtumiin asiasta liittyen. Uskon, että yhdessä saamme jaettua lisää tietoisuutta ja sitä kautta toivomme, että asiaan puututaan enemmän ja väkivalta vähenee.

Itse kilpailulta hän odottaa eniten fantasiakierrosta.

– Fantasiapukukierros on minusta mielenkiintoisin. Pääsen pukemaan päälleni jotain vähän erikoisempaa kaunista ja samalla kunnioittamaan Suomen upeaa luontoa.

Kyllösen mukaan matkaan lähtee melkoinen kuorma tavaraa, sillä siihen kuuluu muun muassa 8 iltapukua, päiväasuja, coctail-mekkoja, fantasia-asu sekä kavalkadi kenkiä.

– Puvut lähtee mukaan yhteensä neljään matkalaukkuun. Varmasti tulee olemaan seikkailemista niiden kanssa matkalla ja kentillä, mutta eiköhän Japanissa, jossa ihmiset ovat niin kohteliaita, apua löydy, missi hymyilee.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut