Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otitko tällaisen 2 000 euron pikaluoton? Kuluttaja-asiamies viemässä kaksi yhtiötä oikeuteen

Kuluttaja-asiamies puuttuu pikaluottojen kohtuuttomiin kustannuksiin ja valmistelee asiassa ryhmäkannetta kahta pikaluottoyhtiötä vastaan.

Ryhmäkanteen käynnistäminen edellyttää, että siihen ilmoittautuu riittävän suuri kuluttajaryhmä.

Kuluttaja-asiamies etsiikin nyt kahta luottoa ottaneita kuluttajia ja pyytää heitä ilmoittautumaan kanteeseen ennakkoon.

Kohteena olevat pikaluottoyhtiöt ovat J.W.-Yhtiöt Oy ja Euro24 Finance Oy. Molemmat ovat myöntäneet 2 000 euron tililuottoja.

J.W.-Yhtiöt on myöntänyt kahden tuhannen euron Suomilimiitti-tililuottoa aikavälillä 4.7.2016–31.8.2019.

Euro24 Financen kahden tuhannen euron tililuottoa on myönnetty aikavälillä 20.5.2016–20.5.2019.

Ryhmäkanteena voidaan ajaa vain sellaisten velallisten esittämiä vaatimuksia, joissa jokaisen luotto on otettu samalta luotonantajalta keskenään samanlaisilla ehdoilla.

Kohtuuttoman kalliita luottoja ovat myöntäneet kymmenet muutkin yritykset kuin J.W -Yhtiöt ja Euro24 Finance. Monilla niistä luottoehdot eivät aina ole samat kaikille kuluttajille.

Ryhmäkanteen avulla kuluttaja-asiamies haluaa alentaa myös ennen tämän vuoden syyskuuta otettujen kalliiden pikaluottojen luottokustannuksia.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä voimaan tullut korkokattosääntely koskee vain luottoja, jotka on myönnetty lainmuutoksen jälkeen.

Ryhmäkanteissa vaadittaisiin ensisijaisesti, että tililuottosopimusten luottokustannuksia koskevat sopimusehdot mitätöidään kokonaan, jolloin kuluttajien tarvitsisi maksaa takaisin vain nostamansa pääoma.

Ryhmäkanteen vastaajina olisivat luoton myöntäneet alkuperäiset velkojat J.W -Yhtiöt ja Euro24 Finance.

Jos luotto on myyty sen erääntymisen jälkeen edelleen perintäyhtiölle, vastaajana olisivat todennäköisesti perintäyhtiöt Weststar Oy ja Gothia Oy.

Jos yritykset eivät vapaaehtoisesti mitätöi luottokustannuksia kokonaan, kanteet laitetaan vireille Helsingin käräjäoikeuteen.

Ennakkoilmoittautuminen ryhmäkanteeseen tapahtuu täyttämällä lomake Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilla.

Lisätietoja saa numerosta 029 5053053 arkisin kello 12–15.