Tutkimus: Yksiö- ja kaksiokeskittymien ongelmat odotettua pienempiä

Vaikka yksiöiden ja kaksioiden rakentaminen on kasvanut voimakkaasti Suomessa, ei kehitys ole vaikuttanut kielteisesti esimerkiksi viihtyvyyteen. Tieto käy ilmi Pellervon taloustutkimus PTT:n tuoreesta tutkimusraportista

Pienten asuntojen yleistymisen on myös arveltu edistävän tiettyjen asukasryhmien keskittymistä tietyille alueille. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi nuoret aikuiset ja pienituloiset.

Tutkimuksessa havaittiin kuitenkin, että jotta pienasuntovaltaisista kiinteistöistä voisi muodostua laajempi ongelma, niiden kielteisen vaikutuksen pitäisi ulottua kortteli- tai kaupunginosatasolle asti.

– Pienten asuntojen määrän kasvussa on tunnistettavissa mahdollisia ongelmia, mutta ne näyttävät jääneen pieniksi ja olevan osin suhdanneluonteisia, kertoo PTT:n tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen tiedotteessa.

Pienten asuntojen kysynnän odotetaan pysyvän voimakkaana kasvukeskuksissa, kun kaupungistuminen jatkuu.

2010-luvulla Helsingissä Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Oulussa on rakennettu yksiöitä keskimäärin 3 100 vuosittain, mutta vuonna 2017 määrä oli 5 100 ja vuonna 2018 jo 6 900.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut