Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nämä kuviot helpottavat Triplassa suunnistamista – taiteilija Linda Linko: "Sain melko vapaat kädet"

Kauppakeskusten viihtyisyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota muun muassa taiteen keinoin. Triplassa on hyödynnetty taidetta myös opasteissa.

Triplan ilmekuvituksen tehnyt kuvittaja, taiteilija Linda Linko käytti työssään mustetta ja valkoista paperia. Pentagon Designin kanssa yhteistyössä syntyneessä Triplan ilmeessä panostettiin erityisesti opasteisiin.

– Triplan ilmekuvituksen tekeminen oli mielenkiintoinen projekti, joka valmistui osaltani jo 1,5 vuotta sitten. Tein kuvituksia muun muassa parkkitiloihin opastehengessä. Kuvituksia syntyi kymmeniä erilaisia – ja asiakas valitsi niistä sopivimmat. Pentagon Designissa mustavalkokuvat saivat värit, Linda Linko muistelee.

Vuonna 1979 syntynyt Linko on helsinkiläinen taiteilija, joka on viettänyt paljon aikaa myös Pariisissa – hänen sekä muiden taiteilijoiden yhteisnäyttelyitä on nähty muun muassa Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Triplan ilmeessä on käytetty neljää eri teemaa, jotka toistuvat kautta linjan 17. lokakuuta 2019 avattavissa tiloissa, mainonnassa ja markkinoinnissa. Urbaani, Gastro, Luonto ja Asema olivat teemat, joiden ympärille Linko kuvitti kauppakeskuksen maailmaa.

– Sain melko vapaat kädet luovalle työlle, mikä on kuvittajalle upea tilaisuus. Valtavassa kauppakeskuksessa tilan voi ikään kuin jakaa neljään vertikaaliin linjaan, jotka kuvitetaan teeman mukaisesti. Näin ihminen pystyy navigoimaan helpommin tilassa.

– Esimerkiksi luontoteema näkyy jo parkkihallissa, ja kuvitukset voi bongata pystysuorasti siltä linjalta hisseistä ja sen reunoilta, Linda Linko valottaa.

Ideoita monipuolinen taiteilija-kuvittaja saa ympäröivästä maailmasta ja esimerkiksi matkoiltaan.

– On hienoa päästä osallistumaan eri taiteilijoiden kanssa yhteisnäyttelyihin ja sillä tavoin nähdä erilaisia tapoja tehdä taidetta ja toteuttaa tätä ammattia.

– Triplaan työstämistäni musteoriginaaleista on mahdollisesti tulossa oma näyttelynsä, mutta se ei ole vielä varmaa, Linko kertoo.

Liite valottaa Pasilan historiaa, nykyhetkeä sekä tulevaisuutta.