Nämä kuviot helpottavat Triplassa suunnistamista – taiteilija Linda Linko: "Sain melko vapaat kädet"

Linda Linko kuvitti kauppakeskus Triplan ilmeen. Kuvituksissa korostuu neljä eri teemaa, jolloin kauppakeskuksessa liikkuminen helpottuu. Sini Pennanen

toimitus

Kauppakeskusten viihtyisyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota muun muassa taiteen keinoin. Triplassa on hyödynnetty taidetta myös opasteissa.

Triplan ilmekuvituksen tehnyt kuvittaja, taiteilija Linda Linko käytti työssään mustetta ja valkoista paperia. Pentagon Designin kanssa yhteistyössä syntyneessä Triplan ilmeessä panostettiin erityisesti opasteisiin.

– Triplan ilmekuvituksen tekeminen oli mielenkiintoinen projekti, joka valmistui osaltani jo 1,5 vuotta sitten. Tein kuvituksia muun muassa parkkitiloihin opastehengessä. Kuvituksia syntyi kymmeniä erilaisia – ja asiakas valitsi niistä sopivimmat. Pentagon Designissa mustavalkokuvat saivat värit, Linda Linko muistelee.

Vuonna 1979 syntynyt Linko on helsinkiläinen taiteilija, joka on viettänyt paljon aikaa myös Pariisissa – hänen sekä muiden taiteilijoiden yhteisnäyttelyitä on nähty muun muassa Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Triplan ilmeessä on käytetty neljää eri teemaa, jotka toistuvat kautta linjan 17. lokakuuta 2019 avattavissa tiloissa, mainonnassa ja markkinoinnissa. Urbaani, Gastro, Luonto ja Asema olivat teemat, joiden ympärille Linko kuvitti kauppakeskuksen maailmaa.

– Sain melko vapaat kädet luovalle työlle, mikä on kuvittajalle upea tilaisuus. Valtavassa kauppakeskuksessa tilan voi ikään kuin jakaa neljään vertikaaliin linjaan, jotka kuvitetaan teeman mukaisesti. Näin ihminen pystyy navigoimaan helpommin tilassa.

– Esimerkiksi luontoteema näkyy jo parkkihallissa, ja kuvitukset voi bongata pystysuorasti siltä linjalta hisseistä ja sen reunoilta, Linda Linko valottaa.

Ideoita monipuolinen taiteilija-kuvittaja saa ympäröivästä maailmasta ja esimerkiksi matkoiltaan.

– On hienoa päästä osallistumaan eri taiteilijoiden kanssa yhteisnäyttelyihin ja sillä tavoin nähdä erilaisia tapoja tehdä taidetta ja toteuttaa tätä ammattia.

– Triplaan työstämistäni musteoriginaaleista on mahdollisesti tulossa oma näyttelynsä, mutta se ei ole vielä varmaa, Linko kertoo.

Liite valottaa Pasilan historiaa, nykyhetkeä sekä tulevaisuutta.

Kuka?

Syntynyt 1979. Kotoisin Espoosta.

Opiskeli Taideteollisessa graafista suunnittelua (2001–2005), ja elätti itsensä satunnaisilla kuvitustöillä.

Päätyi opintojen jälkeen töihin design-toimistoihin (Taivas Design ja Kokoro & Moi).

Muutaman design-toimistoissa vietetyn vuoden jälkeen Linda palasi juurilleen ”kuvan tekemiseen”, ja perusti oman yrityksen vuonna 2010.

Taide on aina ollut Lindalle kaiken tekemisen pohjana.

Linda harrastaa surffausta, sienestystä, juoksemista, valokuvausta, ja kaikenlaista puuhastelua 4-vuotiaan poikansa kanssa.

Lindan kotisivut www.lindalinko.com

Aiheeseen liittyvää

 1. Piia on Triplan kauppakeskuksen oma pappi – Kauneimmat joululaulut järjestetään nyt karaokena
  17.10.2019 20:00
 2. Arkkitehti kertoo syyt, miksi Tripla valmistui 1,5 vuotta etuajassa – "Sitä ihmeteltiin myös ulkomailla"
  17.10.2019 6:45
 3. Anne-Marie, 49, ihastui Triplan 10. kerroksen asuntoonsa välittömästi – "Näihin maisemiin ei hetkessä kyllästy!"
  16.10.2019 6:50
 4. Triplaan avataan 70 ravintolaa – näitä brändejä Suomessa ei ole aiemmin nähty
  16.10.2019 20:15
 5. Voiko Pasilan uudelle asemalle eksyä? – HSL, VR ja Tripla tuovat suuren määrän opastajia
  12.10.2019 10:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut