Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Triplaan avataan 70 ravintolaa – näitä brändejä Suomessa ei ole aiemmin nähty

Triplaan avataan lukuisia ravintoloita ja palveluita, jotka ovat täysin uusia Suomessa. Uutta on muun muassa sisätiloissa surffaaminen, joka onnistuu Triplan alle rakennetussa Down Under -elämyskeskuksessa.

Surffaaminen tapahtuu Surf House Helsingin surffisimulaattorissa, jossa on keinoaaltoja ja valkoista hiekkaa.

Alue rakennetaan Triplan pohjalle louhittuun metroaseman raakatilaan. Surffatessa ei tule kylmä, sillä alueella on 27 asteen lämpötila ympäri vuoden.

Ravintoloita Triplaan tulee noin 70. Ravintolatarjontaan kuuluvat Triplan kauppakeskusta varten suunnitellut HOK-Elannon Fredde´s, Urban Rabbit ja Oluthuone Ratamo -ravintolat.

Itämainen East Market kuuluu Soupster-konserniin, joka tunnetaan muun muassa Dylan-ravintoloista. Yritys kertoo tuovansa Triplaan aasialaisen kauppahallin tunnelmaa. Tarjolla on ruokaa kolmelta klassiselta Aasian alueelta: Kaakkois-Aasiasta, Etelä-Kiinasta ja Itä-Aasiasta.

–  Saamme käyttöön japanilaisen ramen-koneen, jolla valmistetaan nuudeleita. Kone ollut aiemmin käytössä Why join the navy when you can be a pirate -ravintolassa. Myös dumplingsit valmistetaan käsin, sanoo Soupsterin toimitusjohtaja Kim Heiniö

East Marketissa on myös korealaista ruokaa, jonka asiakkaat kypsentävät itse pöydällä olevassa grillissä.

– Olemme käsittääkseni Helsingin ensimmäinen ravintola, jossa on Korean BBQ.

Pasilan rautatieasemalle Soupster avaa italialaisen Signor Smith -ravintolan. Kim Heiniö lupaa tarjolle napolilaista pizzaa ja 20 oluthanaa. Yhteensä oluita on noin 100.

Kaikki ravintolat eivät ennätä avata oviaan avajaisiin mennessä. Viidenteen kerrokseen avataan loppuvuodesta Flavorium, joka on Triplan näköalaravintola. Fine dining puoli tarjoilee erilaisia maistelumenuita ja aamuyöhön asti auki oleva cocktail-baari jatkaa Annankadulla puolitoista vuotta sitten sulkeneen A21-ravintolan perintöä.

– Ei ravintola äärettömän korkealla ole, mutta näköalat ovat hyvät, lupaa perustajiin kuuluva Matti Santala

Vaikka Flavorium ”eli suomalaisittain fleivorium” on Santalan mukaan hiukan vaikea lausua, kuvaa se ravintolan ideaa opettaa asiakkaille uusia asioita ruoan mauista ja niiden synnystä.

– Flavour Journey on konsepti, jossa voi kokeilla, miltä sama liha maistuu saman kokin valmistamana mediumina, raakana ja kypsänä. Lisäksi tarjolla on eri kulttuureita yhdistelevää fuusiokeittiötä.

Makujen ilotulituksen voi aloittaa helmikuussa avautuvasta ”makujen kokemuskeskuksesta”. Se on Santalan mukaan tiedekeskus Heurekaa muistuttava paikka, johon on erillinen sisäänpääsymaksu.

– Noin tunnin mittaisen kierroksen aikana kävijät tutustuvat siihen, miten eri maut syntyvät ja toimivat. Ihmiset pääsevät kokeilemaan, miten eri aromeista syntyy vaikkapa Coca-Colan tuoksu. Kierroksella maistellaan erilaisia perusmakuja ja umamia. Kyseessä ei ole kuitenkaan varsinainen ruokailu.

Triplan toimistoissa työskentelee yhteensä 5 000 ihmistä. Muun muassa HOK-Elanto ja Telia siirtävät pääkonttorinsa Triplaan.

Työpaikkaravintolat puuttuvat Triplan toimistorakennuksista kokonaan. Lounastajia palvelevat erityisesti toisen kerroksen ravintolat, joilla on suuri yhteinen ruokailualue. Ylempien kerroksien ravintolat soveltuvat paremmin illallisen viettoon.

Ravintoloita Triplan kauppakeskuksen vuokrattavasta pinta-alasta on noin 15 prosenttia. Esimerkiksi Redissä määrä on seitsemän prosenttia ja Espoon Isossa Omenassa kymmenen prosenttia.

Triplan muihin viihdepalveluihin kuuluvat muun muassa HopLop-puisto ja Cinamon Kino -elokuvateatteri.

Avajaispäivänä torstaina 17. lokakuuta Triplassa esiintyy muun muassa rap-artisti Pyhimys.

Liite valottaa Pasilan historiaa, nykyhetkeä sekä tulevaisuutta.