Helsinkiin tulossa kierrätyskalusteilla sisustettu päiväkoti – tekee uudenlaista yhteistyötä suositun verkkokirpputorin kanssa

Viertolaan Tikkurilan suuraluelle saadaan lisää päivähoitopaikkoja, kun Kurjenpolven päiväkoti korvataan uudella, isommalla Lauhatien päiväkodilla. Arkisto/Sirpa Ylönen

Sanna Jompero

Pitäjänmäkeen avataan ensi helmikuussa kiertotalouspäiväkoti.

Yksityinen päiväkoti Kamukoti pyrkii hankkimaan mahdollisimman suuren osan kalusteistaan käytettynä. Päiväkoti tekee yhteistyötä kierrätetyn tavaran etsimisessä verkkokauppakirpputorina tunnetun Tori.fi:n kanssa.

– Olemme jo aloittaneet etsinnät. Toritetun tavaran täytyy luonnollisesti olla hyväkuntoista ja hygieenistä, mutta ei ole syitä ajatella, etteikö sellaista tarpeistoa löytyisi. Uskomme, että Suomesta löytyy käytettyä tavaraa myös päiväkodin tarpeisiin, toteaa päiväkodin johtaja Jenni Mäkinen tiedotteessa.

Päiväkotiin on tulossa 40 hoitopaikkaa 1–5-vuotiaille lapsille. Pitäjänmäelle avattavissa tiloissa on 400 neliötä. Henkilökuntaan kuuluu kolme varhaiskasvatuksen opettajaa, neljä lastenhoitajaa ja yksi päiväkotiapulainen.

Kamukodin perustajia ovat psykologit Johanna Vilmi ja Kristian Kurikka, lastentarhanopettaja Saara Rinta-Filppula, fysioterapeutti Katri Suomalainen sekä juristi Michael Ristaniemi

Käytettyjen tavaroiden löytymisessä päiväkoti tulee tekemään ennennäkemätöntä yhteistyötä Tori.fi:n kanssa.

– Olemme olleet heidän kanssaan yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa. Ideaa on jalostettu yhdessä matkan varrella, koska meillä on yhteinen päämäärä ja halu edistää kiertotaloutta. Näemme nyt ensimmäistä kertaa, että kiertotalous ulottuu varhaiskasvatukseen asti, kertoo markkinapaikkajohtaja Timo Huhtamäki Helsingin Uutisille.

Päiväkodin ja verkkokirpputorin yhteistyö tarkoittaa käytännössä sitä, että Tori.fi kohdentaa verkossa markkinointiaan tavaranmyyjiin muun muassa saamien sijaintitietojen avulla.

– Pystymme kohdentamaan markkinointiamme, jotta saisimme syntymään kiertotaloutta. Haluamme samalla osoittaa, miten kilometrinkin säteellä voi löytyä tavaraa. Uskomme, että tässä olisi selkeä keissi, josta julkinen sektori voisi ottaa mallia ja saada kustannuksia laskemaan, Huhtamäki jatkaa.

Tori.fi:ssä vierailee kuukausittain 2,4 miljoonaa kävijää. Viime vuonna sivustolla oli 270 miljoonaa kävijää. Toriin jätettiin viime vuonna yli 10,3 miljoonaa ilmoitusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 2. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 3. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 4. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 5. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 12. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 13. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 12. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 13. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.