Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vuonna 2014 valmistuneessa sairaalassa alkaa kosteiden betonilattioiden kuivatus – toimintoja siirrellään pois korjausten tieltä

Malmin sairaalan rakennuksessa 2 (Talvelantie 6) tehdään tiistaista alkaen korjaustöitä, jotka vaikuttavat sairaalan palveluihin. Päivystys toimii normaalisti ja palvelee kiireellistä apua tarvitsevia potilaita terveysaseman ollessa kiinni.

Laboratorio palvelee maanantaista 14. lokakuuta alkaen sairaalan sisääntulokerroksen B-siivessä entisissä sisätautipoliklinikan tiloissa.

Röntgenissä tehdään perusröntgentutkimuksia vain sairaalan omille potilaille sekä päivystyspotilaille, joilla on lähete luuston perusröntgentutkimukseen murtumaepäilyn vuoksi. Muut potilaat ohjataan perusröntgentutkimuksiin toisiin Hus Kuvantamisen toimipisteisiin.

Ajanvarauksella tehtävät tutkimukset on siirretty pääosin muualla tehtäväksi.

Ultraäänitutkimuksia ja tietokonetomografioita tehdään edelleen Malmilla. Potilaat saavat tiedon tutkimuspaikasta ajanvarauskirjeissä tai ajanvarauksen yhteydessä.

Malmin sisätautien poliklinikka on muuttanut Herttoniemeen entisen terveysaseman tiloihin, Siilikuja 1:een.

Malmin apuvälinepalvelu muuttaa Laakson sairaalaan 1. marraskuuta. Jatkossa Helsingin apuvälinepalvelut löytyvät Laakson sairaalan toimipisteestä, joka on avoinna arkipäivinä klo 8–16 ja keskiviikkoisin 8–18.

Sairaalan sisäänkäynnit säilyvät ennallaan. Korjaustyöt tehdään rakennuksen sisällä rajattu alue kerrallaan. Ne eivät vaikuta pysäköintipaikkoihin ja kulkureitteihin sairaalan ulkopuolella.

Malmin sairaalan vuonna 2014 valmistuneen 2-rakennuksen lattioiden betonilaatoissa havaittiin kosteutta vuonna 2016. Koekorjausten ja koekuivatusten valmistuttua sairaalarakennuksen korjaustyöt käynnistetään nyt.

Korjauksista vastaa Helsingin kaupunki. Kaikilla alueilla, joissa betonin kosteus on liian suuri, lattia kuivataan ja lattiamateriaali vaihdetaan.

Koekuivatusten ja -korjausten perusteella yhden kerroksen betonilattioiden kuivatukseen voi mennä pisimmällään vuosi. Lattian pintamateriaalin valinnalla voidaan vaikuttaa kuivatusajan pituuteen.

Tehtyjen sisäilmatutkimusten perusteella muovimaton alta mitatulla kosteudella ei ole todettu olevan vaikutusta sairaalan sisäilmaan, mutta betonilaattojen kosteus on heikentänyt lattiamattojen kiinnittymistä alustaan.