SRV:n kovan onnen tornitalo viivästyy lisää – tappio Kalasatamassa 7 miljoonaa

Kalasatamassa sijaitseva Majakka on valmistuttuaan Suomen korkein asuinkerrostalo. Asukkaiden muutto alkaa marraskuun lopussa. Päivi Tuovinen

Jari Pietiläinen

Kalasataman ensimmäisen asuintornin, Majakan, valmistuminen siirtyy edelleen. Näillä näkymin asukkaat pääsevät muuttamaan kauppakeskus Redin päälle rakennettuun Majakkaan jouluksi.

– Muutot alkavat tämän hetkisen arvion mukaan marraskuun lopussa kertoo SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen

Alkuperäisen aikataulun mukaan talo olisi voitu ottaa käyttöön toukokuussa 2019. Vielä viime kesänä arvioitiin, että asukkaat olisivat päässeet koteihinsa lokakuussa.

– Muutto tapahtuu tarkan aikataulun mukaan siten, että ensimmäisinä asuntoihinsa pääsevät alimpien kerrosten asukkaat. Kun talossa on kolme hissiä ja kahta niistä käytetään muuttopäivinä, ei voi kuvitellakaan, että muuttokuormia tuotaisiin miten sattuu, Nuutinen sanoo.

SRV avustaa asukkaita muutossa muun muassa aikatauluttamalla muuttoajankohdat ja tarjoamalla kahden tunnin kantoapupalvelun.

Muutto on viivästynyt helmikuussa 2019 tapahtuneen mittavan vesivahingon vuoksi.

Vesivahinko sattui tornitalon neljänneksi ylimmässä kerroksessa yöllä, jolloin vettä pääsi työmaajohdosta paineella kerroksiin. Vesi turmeli talon 35 kerroksesta ainakin viittätoista kerrosta.

Vahingosta koitui SRV:lle jopa seitsemän miljoonan euron menetykset.

– SRV on korvannut viivästyneen muuttopäivän vuoksi asukkaille aiheutuneet kulut, esimerkiksi tilapäisen asunnon vuokraamisen. Noin puolenkymmentä ostajaa on perunut asuntokaupan vesivahingon vuoksi, Nuutinen mainitsee.

Majakan 282 asunnosta on myyty jo 275 kappaletta eli 97,5 prosenttia. Kaksi asuntoa on vielä vapaana ja viidestä on tehty alustava varaus.

Tornitaloon valmistuu arvoasuntoja, joiden keskineliöhinta on noin 7 500 euroa.

Hinnat vaihtelevat kuitenkin laajasti muun muassa kerroksen mukaan. Esimerkiksi ylimmässä kerroksessa sijaitseva 120,5-neliöinen kolmio maksaa 2 060 000 euroa. Tässä tapauksessa yhdelle neliölle tulee hintaa reilut 16 000 euroa.

Majakan kaikissa asunnoissa on parvekkeen sijasta lämmin, siirrettävin lasiseinin varustettu viherhuone, jota voi käyttää terassina, ruokailutilana tai olohuoneen jatkona.

Tornin 33. kerroksessa sijaitsee kaikkien asukkaiden käytössä oleva klubikerros juhla- ja saunatiloineen sekä terasseineen. Viidennen kerroksen kolme saunaa ovat myös talon asukkaiden käytössä.

Pääsisäänkäynnin luona toimii aulapalvelu. Lisäksi asiointimatka kauppakeskus Rediin ja Kalasataman metroasemalle on yhden hissimatkan päässä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut