Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraanihiihtäjät Erkki ja Heikki yllättyivät Kivikon hiihtohallin uudistuksista – "Upea juttu!"

Lumilatujen kunto yllätti Erkki Huopalaisen ja Heikki Ruokosen Kivikon hiihtohallissa viime tiistaina. Syksyn hiihtokausi oli avattu hallissa edellisenä päivänä.

– Tämähän luistaa hyvin. Tällainen halli on aivan upea juttu, ilahtui Finlandia-hiihtoon valmistautunut Huopalainen.

– Latu on parempi kuin odotin, pohti kansainvälisen tason veteraanihiihtokilpailuja kiertänyt Ruokonen.

Molemmat miehet epäilivät ladun kuntoa etukäteen, koska heidän kokemuksensa mukaan sisälatujen vauhti ei ole iltapäivällä paras mahdollinen.

– Yleensä lumi on iltapäivällä ja illalla jo pehmeää. Tänne kannattaa tulla aamulla, jolloin ladut ovat parhaassa kunnossa.

Tänä kautena Kivikon hiihtohalliin pääsee aamuisin jo kello 7.

– Tällä on ajateltu työssäkävijöitä, joille aikataulumuutoksella mahdollistetaan hiihtäminen esimerkiksi jo ennen työvuoroa, kertoo Kivikon hiihtohallin tiimiesimies Mircos Kienanen tiedotteessa.

Heikki Ruokonen arveli, että syynä hyvään luistoon oli puhdas lumi. Mircos Kienanen sanookin, että hallin lumi on vaihdettu uuteen ja latuja parannettu muutenkin.

–  Myös valaistusta on kohennettu, kun vanhoja loisteputkia on vaihdettu led-valaisimiin. Etenkin hallin molemmat päädyt ovat nyt valoisampia kuin aiemmin.

Kahteen kerrokseen rakennetussa hiihtohallissa on latua nousuineen ja laskuineen yhteensä reilu kilometri. Ladut soveltuvat sekä perinteiselle ja vapaalle tyylille.

Janne Kannusmäki kokeili Kivikon hallia ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin hän on hiihtänyt Paimion lyhyemmässä hallissa. Hän kuvaili Kivikon hallin latujen kuntoa ”aika hyväksi”.

Kannusmäki sanoo, että hiihtokipinä iski häneen tänä vuonna monen vuoden tauon jälkeen. Niinpä hän asetti itselleen kunnianhimoisen tavoitteen. Se on ensi maaliskuussa Vuokatissa järjestettävä 30:n kilometrin hiihtokilpailu.

– Ikää on sen verran, että on pakko liikkua, 43-vuotias mies perustelee.

Kannusmäki sanoo, ettei hän ole aikaisemmin hiihtänyt tavoitteellisesti, mutta Vuokattia varten hänellä on valmentaja. Edistymistä seurataan muun muassa erilaisin testein.

– Olemme tehneet tekniikkavalmennusta rullahiihtäen.

Vaikka maisemat eivät Kivikon hallissa juurikaan vaihdu, jaksoi Kannusmäki kiertää lenkkiä tiistaina yli 20 kertaa. Aikaa tähän kului puolisentoista tuntia.

–  Onhan se kyllä aika veivaamista. Tarkoitus on hiihtää 20–30 kierrosta pari kertaa viikossa.

Kunhan sää sallii luonnonladut, Janne Kannusmäki suuntaa Paloheinän maisemiin.

– Luonnossa hiihtäminen motivoi aina eri tavalla.

Millaista aikaa tavoittelet Vuokatista?

– Urheilijan kuuluu sanoa, että ”päivän kunto ratkaisee”, Kannusmäki heittää.