Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruisleipä edelleen kuluttajan mielessä terveellisin viljatuote – katso kuinka kaurapuuro sijoittuu

Ruisleipä on suomalaisten mielestä terveellisin leipä ja tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria.

Lähes neljännes kertoi lisänneensä ruisleivän käyttöä viimeisen vuoden aikana. Ruisleivän terveellisyys oli ylivoimaisesti suurin syy sen käytön lisäämiseen.

Leipätiedotuksen teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan ruisleipä on kuluttajien mielissä terveellisin leipä: jopa 91 prosenttia vastaajista on tätä mieltä.

Ruis on tärkeä energian, kuidun, vitamiinien sekä kivennäisaineiden lähde. Ruisleipä on suomalaisten ruokavaliossa todella merkittävä raudan, kuidun sekä magnesiumin saannin kannalta.

Yksittäisistä elintarvikkeista ruisleipä on kuidunlähteenä ehdoton ykkönen: rukiisesta leivästä saadaan naisten ruokavalion kuiduista viidennes ja miesten lähes kolmannes.

Suomalaisessa ruokakulttuurissa ruisleivän rooli on kiistaton. Leipätiedotuksen kuluttajatutkimuksen vastaajista 93 prosentin mielestä ruisleipä on osa suomalaista ruokakulttuuria.

Lähes yhtä vahvasti kuluttajat kokevat kaurapuuron olevan osa ruokakulttuuria: 90 prosenttia vastaajista oli tätä mieltä. Leivistä kauraleipä jäi kauaksi (70 %) ruisleivästä ja riisipuuro (66%) kaurapuurosta.