Kuvat! Kuuma poikakalenteri stadilaisilta futareilta – tuotto lasten jalkapalloiluun

Kun joukko keski-ikäisiä brittirouvia päätti kerätä tyttökalenterissa esiintymällä varoja hyväntekeväisyyteen vuonna 1999, he aloittivat maailmanlaajuisen buumin.

Rouvien tarina on kerrottu myös valkokankaalla, vuonna 2003 ensi-iltansa saaneessa menestyselokuvassa Calender Girls.

Sittemmin hyväntekeväisyyden nimissä on Suomessakin julkaistu lukuisia tyttö- ja poikakalentereita.

Moni kalenteri on jäänyt kertakokeiluksi, mutta on myös niitä tahoja, jotka ovat julkaisseet useamman kalenterin.

Yksi kalentereita tehnyt joukko on helsinkiläinen jalkapalloryhmä Atletico Malmi, joka teki ensimmäisen kalenterinsa vuonna 2014.

Uudenmaan piirin 3. ja 5. divisioonissa pelaavat miehet esitellään nyt kolmannen kerran "kropat pumpattuina ja vauvaöljystä kiiltelevinä", kuten ryhmä itse tiedottaa.

Kalenterilla kerätään aikaisempaan tapaan varoja vähävaraisten lasten jalkapalloharrastuksen tukemiseen. Puolet kalenterin tuotosta ohjataan Malmin Palloseuran ylläpitämään, 7–13-vuotiaiden lasten jalkapalloharrastusta tukevaan rahastoon, josta taloudellisista vaikeuksista kärsivät perheet voivat hakea apua turnaus- ja peliasukustannuksiin.

Ensi vuodelle suunnattu kalenteri on kuvattu vahvasti pilke silmäkulmassa. Se on jatkoa vuonna 2017 julkaistulle versiolle ja hakee vaikutteensa jälleen taidemaailman ikonisimmista hahmoista ja tilanteista.

Mukana on jäljennöksiä esimerkiksi leffajulisteista, levynkansista, patsaista ja maalauksista.

Atletico Malmin edellinen kalenteri tuotti 1 600 euroa hyväntekeväisyysrahastoon ja osittain sen ansiosta joukkue palkittiin Palloliiton Helsingin Piirin toimesta Vuoden futiskulttuuriteko -palkinnolla.

Kalenteri maksaa 20 euroa ja sen voi tilata sähköpostitse osoitteesta janne.vottonen@gmail.com.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut