Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kela vaatii 13 200 opiskelijaa tilille opintojen hitaasta edistymisestä – jos selitys ei kelpaa, opintotuki loppuu

Kela tiedottaa lähettäneensä selvityspyynnön 13 200 korkeakouluopiskelijalle opintojen edistymisestä. Selvitys on lähetetty opiskelijoille, joiden opinnot eivät ole edistyneet riittävästi.

Jos opiskelijan selvitys ei tyydytä Kelaa, on seurauksena opintotuen lakkauttaminen lain vaatimusten mukaisesti. Tuki loppuu myös, jos opiskelija ei vastaa Kelan selvityspyyntöön.

Selvityspyyntöjen seuranta koskee lukuvuotta 2018–2019 ja koko sitä aikaa, jonka opiskelija on opiskellut korkeakoulussa Suomessa.

Opintojen edistyminen on ollut riittävää, jos korkeakouluopiskelija on suorittanut edellisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä ja jokaista tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään viisi opintopistettä.

Vaatimus 20 opintopisteestä ei koske lukuvuotta, jonka aikana opiskelija on suorittanut korkeakoulututkinnon tai jonka kevätlukukaudella opiskelija on aloittanut korkeakouluopintonsa.

Korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymistä seurataan Kelassa vuosittain. Nyt seuranta on tehty noin 130  000 korkeakouluopiskelijalle, jotka ovat saaneet opintotukea lukuvuonna 2018–2019.

Selvityspyyntö on lähetetty 7 500 yliopisto-opiskelijalle ja 5 700 ammattikorkeakouluopiskelijalle. Vuosi sitten selvityspyynnön saajia oli 15 000, joista 9 650 opiskeli yliopistossa ja 5 350 ammattikorkeakoulussa.

: