Wilma jää historiaan Helsingin kouluissa

Koulun ja kodin väliseen viestintään kehitetty Wilma saa väistyä uudistusten tieltä. Arkistokuva

Crista Lassfolk-Feodoroff

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen palveluita varten uusii asiointijärjestelmänsä. Se tietää sitä, että vanhemmille tutuksi tullut Wilma jää historiaan.

Wilma on tietojärjestelmä Multiprimus, jonka lisäksi kaupunki käyttää sisäiseen viestintäänsä Effica-järjestelmää.

Uudistuksen myötä käyttöön tulee molempien tilalle vain yksi asiointijärjestelmä, jota on tarkoitus käyttää päiväkodista alkaen aina toisen asteen opintoihin saakka.

Tulevaisuudessa jokainen helsinkiläinen lapsi on yhden järjestelmän piirissä koko oppimiselinkaarensa ajan.

–  Uusi asioinnin järjestelmä parantaa asiointipalvelun käytettävyyttä. Järjestelmä on joustava uusien palveluiden tarjoamiseen ja se edistää vuorovaikutteista kanssakäymistä ja helpottaa henkilöstömme päivittäistä työskentelyä, toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kehuu kaupungin tiedotteessa.

Uuteen järjestelmään on tarkoitus siirtyä hiljakseen, joten se tulee kestämään useamman vuoden ajan. Matkan varrella tehdään vielä kehitystyötä.

– Tällä hetkellä hankkeessa on käynnissä ensimmäisten varhaiskasvatuksen palveluiden toteuttaminen. Suunnittelussa ja kehitystyössä on tällä hetkellä mukana varhaiskasvatuksen henkilöstöä ja helsinkiläisiä vanhempia, Liisa Pohjolainen tiedottaa.

Helsingin kaupungin mukaan uuden tietojärjestelmän rakentaminen toteuttaa sen strategiaa olla maailman toimivin kaupunki. Lisäksi uudistus noudattaa opetuksen digitalisaatio-ohjelmaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut