Kari-Pekka Toivosen ja Merja Larivaaran Meeri-tytär, 25, on nyt musikaalin tähti – "Olen aina saanut tehdä omat valintani"

Meeri Toivonen Suomen Komediateatteri

Toni Tervo

Salmiset, Pääkköset, Coppolat.

Suomi ja maailma ovat täynnä sukuja, joista syystä tai toisesta tulee useita loistavia näyttelijöitä tai taiteilijoita. Monesti lapset eivät halua seurata vanhempiensa jalanjälkiä, mutta näyttelijän ammattiin kutsu myös jälkeläisille tuntuu olevan vahva.

Näin kävimyös näyttelijäpariskunta Kari-Pekka Toivosen ja Merja Larivaaran tyttärelle Meerille.

– Kyllä sitä teini-iässä jonkin aikaa mietti, että pitäisikö mun tehdä jotain muuta. Lähdin kuitenkin Italiaan vaihtoon ja siellä päädyin liittymään paikalliseen teatteriryhmään. Sain koko jutusta ihan uutta perspektiiviä ja silloin tajusin, että tämä on se, mitä haluan tehdä, Meeri Toivonen kertoo.

Hänen vanhempansa olivat myöskin kannustavia tyttären uravalinnan suhteen.

– He ehkä aika pitkälti kyllä tiesivät mitä tulee tapahtumaan. Olen tanssinut 4-vuotiaasta asti ja aina tykännyt esiintyä. Että tuskin se ihan yllätyksenä tuli, hän nauraa.

– En ole kokenut myöskään koskaan minkäänlaista painostusta heidän suunnaltaan. Olen aina saanut tehdä omat valintani.

Toivosen näyttelijänuralähti nopeasti hyvään lentoon. Hän esitti pääroolia Oulun teatterin Peppi Pitkätossu -näytelmässä 2019 ja vuonna 2017 pääsi mukaan kaupunginteatterin My Fair Ladyyn. Myöhemmin hänet nähtiin Kari-Pekka Toivosen ohjaamassa Rakkautta-esityksessä, johon nainen teki myös koreografian.

Toivonen on opiskellut teatteria kansanopistossa Joensuussa ja tehnyt tanssinopettajan sekä koreografin töitä. Tänä päivänä hän on palannut takaisin pääkaupunkiseudulle ja hänet tullaan näkemään myös osana Haloo Helsinki! -yhtyeen kappaleisiin pohjautuvan Maailma on tehty meitä varten -musikaalin tähtikaartia.

– Näin hakuilmoituksen Facebookissa ja päätin hakea mukaan. Minulla ei ole ollut kunniaa nähdä Haloo Helsinkiä livenä, mutta pidän todella heidän musiikistaan. On mahtavaa, että esitys pohjautuu kappaleisiin ja niiden herättämiin tarinoihin.

Teatterin lisäksiToivosen intohimoihin kuuluu vaatteet. Hän pitää omaa Youtube-kanavaa, jossa puhutaan paljon muodista ja ekologisuudesta.

– Kiinnostuin jo muutama vuosi sitten vegaanisuudesta sekä vaatteiden eettisyydestä ja ekologisuudesta. Nimenomaan siitä näkökulmasta, että mitä yksittäinen ihminen voi tehdä, hän toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut