Eveliina Heinäluoma keskustatunnelihässäkästä: "Politiikkaan kuuluvat erimielisyydet"

Eveliina Heinäluoma

Jussi Vehkasalo

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa on 8. lokakuuta asialistalla suuria tunnekuohuja herättänyt keskustatunnelihanke, joka näillä näkymin kuopataan, koska vihreät ja demarit eivät halua jatkaa hankkeen selvitystä.

Helsingin demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Eveliina Heinäluoma ei lähde arvailemaan, pulpahtaako keskustatunnelihanke jälleen esiin tulevina vuosina.

– Nyt on tärkeää katsoa, miten pystymme varmistamaan pääkaupungin kehittymisen ja kasvun tulevina vuosikymmeninä. Kasvun myötä on tärkeä panostaa joukkoliikenneyhteyksien kehittämiseen ja edullisiin lippujen hintoihin, Heinäluoma sanoo.

Keskustatunnelihanke kuopattiin tällä erää sen jälkeen kun SDP:n valtuustoryhmä otti tunneliin kielteisen kannan. Demarien päätöksestä tyrmistyneenä pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on kirjoittanut liuskakaupalla tilanteen herättämistä tuntemuksistaan. Sosiaalisessa mediassa hänellä on ollut jonkintasoista nokkapokkaa asiasta myös apulaispormestarien Anni Sinnemäen (vihr.) ja Nasima Razmyarin (sd.) kanssa.

– Politiikkaan kuuluvat erimielisyydet. Olennaista on, että kykenee erimielisyyksienkin jälkeen istumaan yhteiseen pöytään ratkomaan Helsingin haasteita. SDP tekee politiikkaansa itsenäisesti ja muista puolueista riippumatta. Meille on tärkeää, että joukkoliikenne palvelee mahdollisimman sujuvasti ja edullisesti, Heinäluoma jatkaa.

– Myös elinkeinoelämän kannalta on tärkeää, että pääkaupungissa liikkuminen on sujuvaa, eikä aikaa kulu ruuhkissa seisomiseen. Ihmisten arjessa on myös tilanteita jolloin autolla liikkuminen on kätevin valinta ja se pitää olla myös mahdollista.

Heinäluoma ei ota kantaa myöskään siihen, onko hän henkilökohtaisesti keskustatunnelin kannalla.

– Kävimme asiasta perusteellisen keskustelun ja ryhmän kannaksi muodostui tunnelin hylkääminen. Ryhmä piti tunnelin kustannusta liian suurena, hän kertoo demarien valtuustoryhmän työskentelystä.

Helsingin tuleviin liikennehankkeisiin liittyen Heinäluoma sanoo, että sataman toiminta on mahdollistettava ja siksi Jätkäsaaren liikenneongelmiin on syytä löytää ratkaisuja.

– Toimivan sataman kautta Helsinki saa myös tuottoja, jotka kaupunki voi käyttää palvelujen parantamiseen.

Heinäluoma on aiemmin nostanut, ja nostaa edelleen, esille Kehä I:n ja Itäväylän risteysalueen, jota hän pitää tällä hetkellä yhtenä pääkaupunkiseudun vaarallisimmista. Sen tilanne olisi saatava ratkaistua uusilla liikennejärjestelyillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 2. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 3. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 4. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 5. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 12. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 13. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 3. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 9. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 10. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 11. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 12. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 13. Yksi huume pk-seudulla nousee nyt ylitse muiden – "Käytetään ennätyksellisen paljon"
 14. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 15. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.