Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pankinjohtaja: "Puhe nollakoroista turrutti suomalaiset" – näin pienikin koronnousu kurittaisi asuntovelallista 

Suomalaisten huoli korkojen noususta on laskenut tänä vuonna. Vielä viime vuoden lopulla kolmannes sanoi olevansa huolissaan korkojen noususta seuraavan vuoden aikana, mutta nyt osuus on pudonnut reiluun neljännekseen.

Korkojen nousuun uskotaan nyt vähemmän myös, kun asiaa katsotaan myös kolmen ja kymmenen vuoden säteellä.

– Puhe nollakoroista on turruttanut suomalaiset. Yhä useampi uskoo, että uusi normaali ovat äärimmäisen matalat korot, sanoo Danske Bankin henkilöasiakkaista vastaava johtajaRiikka Laine-Tolonen pankin tiedotteessa.

Korot ovat pysytelleet matalina lähes finanssikriisistä asti. Silti 2000-luvulla korot ovat olleet jopa 5,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin nyt.

Suomalaisista noin kaksi kolmasosaa arvioi, että korkojen paluu tuolle tasolle koettelisi taloutensa kestokykyä.

– Tässä on epäsuhta: suomalaiset kärsisivät korkojen noususta, mutta eivät varaudu tähän. Taloudellista mielenrauhaa lisää, jos omat menonsa pystyy ennakoimaan. Tähän auttaa se, että asuntolainan kulut on vakioitu kiinteällä korolla tai korkoputkella, Laine-Tolonen vinkkaa.

Nuorista asuntolainallisista noin joka kolmas on huolissaan korkojen noususta vuoden säteellä.

Alle 29-vuotiasta asuntovelallisista puolet uskoo, että korot ovat yli prosentin kolmen vuoden päästä ja yli prosentin korkoon kymmenen vuoden päästä uskoo 60 prosenttia heistä.