46 000 euron parkkisakkoriitaan tuli lopullinen ratkaisu – naiselle kova lasku

Naiselle kertyi yhteensä 184 pysäköintivirhemaksua. Arkistokuva. Arkisto / Johanna Erjonsalo

toimitus

Kallis parkkiriita eteni autoilijan valituksesta korkeimpaan oikeuteen.

Kolmekymppinen nainen riitautui yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen ParkkiPaten kanssa. Nainen oli vuokrannut parkkiruudun Marian sairaalan takana olevalta parkkipaikalta. Samassa pihapiirissä oli kuitenkin myös toinen samannumeroinen ruutu, johon hän oli myös parkkeerannut autoja.

Tämä toinen parkkipaikka oli kuitenkin maksullinen, ja pysäköintivirhemaksuja kerääntyi yhteensä 184, jotka tulivat maksamaan yli 11 000 euroa.

Nainen yritti selvittää ParkkiPatelta, mistä pysäköintivirhemaksut johtuvat, mutta ei saanut niihin vastausta, ainoastaan lisää pysäköintivirhemaksuja.

Käräjäoikeus päätyi viime vuoden alussa siihen, että naisen on maksettava näiden maksujen lisäksi reilut 3 000 euroa korkoja ja perintäkuluja sekä 8 000 euroa pysäköinninvalvojan oikeudenkäyntikuluja.

Nainen valitti päätöksestä hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut tuomiota. Näin ollen naisen maksettavaksi lankesi vielä hovioikeuden kulut pysäköinninvalvojalle eli 5 500 euroa. Hänen omat oikeudenkäyntikulunsa olivat 18 000 euroa.

Pysäköinnistä aiheutunut riita maksaa naiselle tällä hetkellä 46 000 euroa. Korkein oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen, ja näin ollen hovioikeuden tuomio jäi voimaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuva: Eikö tästä nyt sitten sakoteta? – Nissan-kuskin välinpitämätön pysäköinti ällistyttää 30.9.2019 5:50
  2. Kallis parkkiriita Kampissa: ParkkiPate antoi naiselle 184 parkkisakkoa – lasku lopulta lähes 28 000 euroa 14.5.2019 12:06
  3. NU: "Digikiekkoa" käyttänyt autoilija sai Parkkipatelta pysäköintivirhemaksun – menikö tämä nyt oikein? 10.9.2019 8:39

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut