Onko tässä Suomen sitkein uimahalliriita? Espoolaisen asiakkaan sarjalipusta lähes 10 vuoden valituskierre

Paavo Rantalainen

Espoolainen uimahalliasiakas suivaantui perusteellisesti sarjalippunsa mitätöinnistä vuonna 2010. Sen jälkeen hän on pitänyt asiaa vireillä valituksilla ja kanteluilla tähän päivään saakka.

Tapaus liittyy paperisten sarjalippujen mitätöimiseen lähes 10 vuotta sitten. Asiakas menetti 10 kerran sarjalipun ja koki kohdanneensa vääryyttä.

Sittemmin tapaus on tullut tutuksi monelle Espoon viranhaltijalle, sen verran usein sitä on käsitelty. Nyt asia oli jälleen esillä kaupunginhallituksessa maanantaina.

Lippujen mitätöinnistä on vuosikymmenen alkupuolelta liikuntalautakunnan päätös. Sen jälkeen valitukseen on ottanut kantaa hallinto-oikeus. Korkeimmasta hallinto-oikeudesta päätös tuli vuonna 2013.

Myöhemmin kaltoin kohdelluksi itsensä tuntenut kaupunkilainen on tehnyt kanteluita viranhaltijoista. Viimeisin kantelu on kahden vuoden takaa.

Annetuissa päätöksissä kaupungin toiminnassa ei ole todettu virheellisyyksiä.

Kantelijan kanssa on vaihdettu useita sähköpostiviestejä. Kaupungin mukaan hänelle on kerrottu, että vielä on mahdollisuus valittaa aluehallintovirastoon, oikeuskanslerille, eduskunnan oikeusasiamiehelle tai vaikka poliisille, jos hän on edelleen tyytymätön asiansa käsittelyyn.

Kaupunginhallitus otti asiaan kantaa maanantaina ja päätti, että kantelut eivät aiheuta toimenpiteitä ja asia on kaupungin puolelta loppuun käsitelty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.