Jo vuosia tyhjänä olleen Gardenian tontille tulossa asuntoja  – Kaupunki ei saanut lasihallia myytyä, eikä tiedä mitä sille tekisi

Viikissä sijaitsevan, trooppisena puutarhana toimineen Gardenian myynti on lopetettu. Kaupunki on kaikessa hiljaisuudessa käynnistänyt kaavaprosessin, jossa tontin käyttötarkoitus osin muuttuisi.

– Tontille on tarkoitus kaavoittaa asumista. Gardenian päärakennukseen on edelleen tarkoitus löytää uutta käyttöä. Myynti aloitetaan jossain vaiheessa uudestaan, kertoo kaupungin johtava tonttiasiamies Ilkka Aaltonen

Kaavoitettavat talot ovat todennäköisesti kerrostaloja, jotka sijoittuvat tontin takaosaan.

Kaavoittamalla tontille asuntoja kaupunki saisi hieman kipurahoja takaisin, sillä vanhan puutarharakennuksen seisottaminen tyhjillään on kallista.

Kaupungin myyntineuvottelija Heidi Autiosuo kertoo, että neuvottelut ostajaehdokkaan kanssa ovat päättyneet.

– Gardenia rakennus voidaan vuokrata toistaiseksi nykyisellä käyttötarkoituksella, joka on talvipuutarha.

Kaupunki ei ole paljastanut, kenen kanssa neuvotteluita on käyty. Vielä viime vuonna Autiosuo kertoi Helsingin Uutisille, että kauppoja on käyty "tunnetun suomalaisen brändiyrityksen kanssa".

Kaupungin rakennetun omaisuuden hallinnasta vastaavan yksikön päällikkö Osmo Rasimus sanoo, että kaupunki ei ole vielä tehnyt päätöksiä rakennuksen kohtalosta.

– Lopullisia päätöksiä ei ole tehty. Tiettyjä vaihtoehtoja on ollut esillä, pyörittelee Rasimus.

Gardenian ongelma on tällä hetkellä se, että rakennus kaipaisi korjauksia, mutta rahaa ei ole.

– Tekniset järjestelmät tulevat vaatimaan investointeja. Kaupunki ei tällä hetkellä laita rahaa sen korjauksiin. Yhtiön muut, lähinnä toimistorakennukset, ovat pääosin vuokrattuja, Autiosuo kertoo.

Kohta neljä vuotta tyhjillään seissyt valtava lasikompleksi on ollut kaupungille murheenkryyni.

Viime vuosina kaupunki on yrittänyt myydä sitä useaan kertaan, mutta tuloksetta. Kaupunki järjesti taannoin jopa ideakilpailun lasitalon uudelle käytölle. Taloudellisesti järkevää käyttöä sille ei ole kuitenkaan löytynyt.

Puutarha suljettiin vuoden 2015 lopussa, koska kaupungilla ei löytynyt sille omaa käyttöä.

Viherkeidas perustettiin aikoinaan muun muassa hoitamaan perusopetuksen luontokoulutarpeita. Vuosien varrella koulut vähensivät sen käyttöä ja puutarha jäi vajaalle käytölle. Viimeisinä vuosina Gardenia kärsi yleisökadosta.

Jo neljä vuotta tyhjillään

Viikissä sijaitseva trooppinen puutarha Gardenia avattiin vuonna 2001. Gardeniaan kuului sekä maksullinen sisä- että maksuton ulkopuutarha.

Puutarha suljettiin marraskuussa 2015, koska toiminta ei ollut taloudellisesti kannattavaa. Gardeniasta 91 prosenttia on kaupungin omistuksessa, loput Helsingin yliopiston.

Kaupunki on kaavoittamassa tontille asuntoja.

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut