Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä voi syödä maanalaista lounasta tropiikin tyyliin – "Tänne voisi tuoda myös papukaijan"

Itäkeskuksen uimahallissa on auennut uusi kahvila-ravintola Tropicana, jossa lounasta voi mutustella hyvin erikoisessa ympäristössä.

– Nimi viittaa trooppiseen tunnelmaan, mikä täällä kallioon louhitun uimahallin tiloissa on. Olen sisustanut paikkaa aurinkovarjoilla, palmuilla ja viherkasveilla. Tänne voisi tuoda myös vaikka oikean papukaijan, kertoo ravintoloitsija Hicham Lafzayni

Maan alla on myös enemmän tai vähemmän trooppinen ilmasto. Itäkeskuksen uimahalli on tiettävästi maailman suurin maan alle rakennettu uimala.

– Kahvila oli ilman yrittäjää yli vuoden, sain tämän itselleni kilpailutuksen kautta, Marokosta Suomeen pian 30 vuotta sitten muuttanut Lafzayni kertoo.

Hänellä on vuosikymmenten aikana ollut useita ravintoloita Uudellamaalla, hän on edelleen osakkaana kulttuurikeskus Stoan Café Stoassa.

– Tropicana on perheyritys, vaimoni työskentelee täällä myös, lisäksi meillä on yksi ekstraaja.

Lämmin lounas salaattipöytineen on tarjolla arkisin, ruuissa yhdistellään suomalaisuutta ja marokkolaisuutta.

– Ajatuksena on, että jossain vaiheessa voisimme laajentaa tarjontaa viikonloppubrunsseihin, koska täällä käy viikonloppuisin paljon lapsiperheitä, on vauvauinteja ja muuta.

Lämpimät ruuat ovat kasvispainotteisia, mutta tarjolla on aina myös lihaa, kalaa tai kanaa. Lounasajan ulkopuolella Tropicanasta löytyy suolaisia ja makeita kahvilatuotteita sekä erilaisia juomia, kuten smoothieita.

– Café Stoasta sanotaan, että se on vegaanin paratiisi. Ehkä meillä on täällä vähän samaa, Lafzayni arvelee.

Yhdeksi suosikkiruuakseen hän mainitsee marokkolaisen naudanliha-luumupadan.

– Luumun makeus yhdistyy siinä loistavasti muihin ainesosiin. Pataa syödään esimerkiksi riisin tai leivän kanssa. Ja marokkolaiseen tapaan kuuluu, että aina ensin aterialla syödään salaatti, Lafzayni huomauttaa.

Suosikkijuomiin kuuluu minttutee, eli haudutettua vihreää teetä, johon lisätään oikeita mintunlehtiä.

Lounasta on tarjolla myös joissakin muissa Helsingin uimahalleissa, esimerkiksi Helsingin Urheilutalon kahvila Welldonen valikoimiin kuuluu lounas. Samoin on vaikkapa Mäkelänrinteen uintikeskuksen kahvila Uppopullassa sekä Vuosaaren urheilutalon Cafeteria Vuokissa.