Malmin putki pysyy öisin auki – "Usein kauppakeskuksessa jopa yövytään"

Helsingin kaupunki ei halua sulkea Malmin juna-aseman ylittävää kävelyputkea yöksi.

Malmintori- ja Malmin Nova -kauppakeskukset ovat toivoneet sitä kahdeksan vuoden ajan, koska yöllinen läpikulku aiheuttaa ilkivaltaa ja kustannuksia kiinteistöille (HU 14.–15.9.).

Asemakaavoituksesta vastaava tiimipäällikkö Kaisa Jama perustelee, että junia kulkee ympäri vuorokauden, ja putki on ainoa tapa ylittää junarata.

– Kaupungin linjaus on se, ettei putkea suljeta yöksi, Jama kertoo.

Kaupunki esittelee loppuvuodesta Malmin keskustavision. Jama sanoo, että sen yhteydessä suunnitellaan, miten myös Malmin aseman alue voisi uudistua.

Senaatin Asema-alueet Oy olisi valmis neuvottelemaan Malmin juna-aseman sulkemisesta yöksi. Aseman hallinta oli aikaisemmin VR:llä, mutta se siirtyi Senaatin Asema-alueet -yhtiölle tämän vuoden maaliskuussa.

– En tunne kaikkia asian taustoja, mutta jos putki olisi hyvä sulkea, mielellämme tarkastelemme kaikkia vaihtoehtoja. Ei se ainakaan meistä jää kiinni. Toistaiseksi olemme menneet sillä, mikä tilanne on ollut, sanoo Senaatin Asema-alueet Oy:n omaisuuden hallinnasta vastaava Leena Palokangas

Malmin Nova -kauppakeskuksen johtaja Miia Aro sanoo, että öinen ilkivalta kohdistuu muun muassa hisseihin ja portaisiin.

– Toiveena olisi, että Malmin Novan läpi ei olisi tulevaisuudessa kulkua asemalle yöaikaan. Ilkivallan estämiseksi on muun muassa lisätty vartiointia ja siivousta. Tilanne on kuitenkin rauhoittunut viime vuosina, Aro kommentoi.

Malmintorilla on toimitusjohtaja Sari Kahrin mukaan sytytetty jopa nuotio sisätiloihin.

– Onneksi se havaittiin ajoissa. Ilkivaltaan on kuulunut myös palopostien avausta, jolloin tiloihin on päässyt runsaasti vettä.

Kauppakeskuksen kiinteistössä yöpyy toimitusjohtajan mukaan usein myös ihmisiä.

– Ilkivalta on tyypillistä.Eli siellä rikotaan paikkoja, kuten ikkunoita ja valaisimia ja lisäksi tehdään graffiteja. Tästä aiheutuu yhtiölle kustannuksia ja lisävartioinnista tulee kuluja, Kahri sanoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut