Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunkilaisten ideoista alkaa pian äänestys – kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat vaikuttaa

Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin eli OmaStadin ideat ovat valmiina äänestettäviksi. Lokakuussa on helsinkiläisten vuoro valita suunnitelmista ne, jotka kaupunki toteuttaa.

Äänestys tapahtuu omastadi.hel.fi -palvelussa, jossa tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Äänestää saavat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestäjä saa äänestää sekä omaa asuinaluetta että koko kaupunkia koskevista suunnitelmista.

Äänestää voi myös henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten kirjastoissa ja asukastaloissa.

OmaStadi -palvelussa helsinkiläiset ovat itse ideoineet ja suunnitelleet, miten kaupunkia muutetaan toimivammaksi ja hauskemmaksi, rahaa on varattu 4,4 miljoonaa euroa ja se jakautuu alueittain asukasluvun mukaan. Viidesosa budjetista on varattu koko kaupunkia koskeviin ehdotuksiin.

Osallistuvan budjetoinnin ensimmäinen toimintavuosi huipentuu lokakuun äänestykseen. Ensimmäisenä vuonna helsinkiläiset tekivät noin 1 300 ehdotusta, joista reilut 800 ehdotusta arvioitiin toteuttamiskelpoisiksi ja suunnitelmia määräraha-arvioineen on tehty 296.

– Suunnitelmiin ja suunnitelmien tekijöihin voi tutustua OmaStadi Expossa keskustakirjasto Oodissa 5. lokakuuta, vinkkaa kehittämispäällikkö Kirsi Verkka

Äänestäminen on mahdollista myös ilman pankkitunnuksia. Esittämällä henkilötodistuksen pääsee äänestämään tietyissä kaupungin palvelupisteissä. Tarkista äänestämisen ajat ja paikat osoitteessa omastadi.hel.fi

OmaStadi Expo on Oodissa lauantaina 5. lokakuuta kello 10–13.