Irina Tundra paljastaa, paljonko strippaamisella tienaa – tyrmää luulot miesporukoiden käytöksestä

Irina Tundra Toni Tervo

Toni Tervo

Miten täällä oikein ansaitaan rahaa?

Sitä mietti 10 vuotta sitten Irina Tundra, kun hän lopetti juuri ensimmäistä vuoroaan striptease-baarin privaattihuoneessa. Ensimmäinen kokemus ei ollut paras mahdollinen.

– Ensimmäinen asiakkaani maksoi esityksen kassalle ja siitä jäi minulle viisi euroa. Itse olin asiakkaana privaatissa tunkenut seteleitä esiintyjän vaatteisiin koko esityksen ajan, kuten olin nähnyt elokuvissa. Esitysaika loppui, enkä kehdannut pyytää mieheltä lisää rahaa, Tundra muistelee.

Moni olisi saattanut jättää homman siihen, mutta jo nuoresta asti povekkaita naisia ihaillut ja eroottisia piirroksia piirtänyt Tundra tiesi olevansa kutsumusammattinsa äärellä.

Hän ei luovuttaisi.

Sinnikäs nainen oppi myymään esityksiin ekstrapalveluita ja pian alkoi tienata jo melko mukavasti. 10 vuotta myöhemmin hän on rakentanut itsestään brändin.

– Tienaan saman verran kuin suomalainen keskituloinen, hän paljastaa.

– Nykyään stripparinkin pitää olla brändi eikä ammattia tarvitse enää salailla. Aloitin vain Irinana, mutta lisäsin nimeen Tundran, jotta asiakkaat tietäisivät paremmin ketä tilaavat keikoille. Olen myös pitänyt ulkonäköni yhdenmukaisena kaikki nämä vuodet.

Ujon opiskelijan ajoi vaatteet riisuvaksi esiintyjäksi kiinnostus erotiikkaan sekä rintojen suurennusleikkaus.

– Sen tehtyäni minulle tuli halu päästä näyttämään muotojani. Strippaamisen aloittamisen jälkeen minulla oli tietty visio siitä, miltä strippari näyttää. Joten pyrin jatkuvasti siihen. Ehkä olisin toisenlaisella ulkonäöllä tienannut enemmän rahaa, mutta tämä oli minun mieleeni.

– Minulle stripparina on tärkeää, että asiakkaat maksavat jostain, mitä he eivät näe normaalisti.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Tundra on riisuutunut satoja kertoja lavalla sekä Suomessa että ulkomailla ja kokeillut lähes kaikkea erotiikan saralla. Jo alusta asti hänellä oli kuitenkin tiukat rajat.

– Pornoa en ole suostunut tekemään. Varsinkin uran alkuvaiheessa se olisi sulkenut todella monia ovia, eikä se koskaan tuntunut minun jutultani. Nykyään sitä ei kuitenkaan niin paljon alalla karsasteta.

Hän haluaa muutenkin oikaista pahimpia väärinkäsityksiä strippareista.

– Ala yhdistetään usein prostituutioon, mutta mielestäni niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Minulla on sellainen sääntö, että kumpikaan ei koske toisen sukupuolielimiin esityksen aikana. Strippiklubeilla ja priva-paikoissa ollaan töissä toisen ihmisen liiketiloissa, jos me teemme jotain, mitä voidaan katsoa prostituutioksi, tilan omistaja voi syyllistyä paritukseen. Koska rajanveto on hankalaa, osittain kun laissakaan ei ole tarkasti määritelty seksipalvelua tai seksuaalista tekoa, joudutaan itse se tulkitsemaan ja määrittelemään.

Tundra myös tyrmää ennakkoluulot, että strippaaminen olisi vaarallista.

– Usein ihmetellään, että miten uskallan lähteä esiintymään vaikka jonkun miesporukan mökille. En ole koskaan joutunut tuollaisilla keikoilla minkäänlaiseen vaaraan. Sen sijaan mallikuvauksissa on ollut kuvaajilta epäasiallista koskettelua. Joskus kuvauksiin tultaessa onkin selvinnyt, että se on ollut jonkinlaista roolileikkiä.

32-vuotias strippari kokee, että hänen uransa on vasta pääsemässä vauhtiin. Silti hän tiedostaa ajan valuvan tiimalassissa koko ajan.

– Japanissa ei esimerkiksi oteta yli 30-vuotiata strippareita. Huomaan myös, että oma kroppani ei kestä niin hyvin kuin joskus. Ehkä pitäisikin suunnitella joku exit-strategia. Teen omat asuni, joten ehkä se olisi yksi tapa jatkaa alalla tanssimisen lopettamisen jälkeen, Tundra pohtii.

Ammatti vaikutti myös naisen ihmissuhteisiin. Perheelle oman tyttären ura ei ollut helpoin paikka, mutta he hyväksyivät sen.

Seurustelusuhteissa Tundra on joutunut pettymään.

– Miehille työni on aluksi ok, mutta mitä pitemmälle suhdetta mennään, se ei ole. Minulla oli yksi pidempi suhde, jossa mies alkoi kontrolloida minua ja vaatia tiliä tekemistäni ja menemisistäni. Päätin kuitenkin jo aikoja sitten, että miehen takia en lopeta rakastamaani ammattia.

Se on johtanut siihen, että naisen suhteet ovat olleet lyhyitä, eivätkä aina niin antoisia.

– Ehkä puolia seksikumppaneistani kadun.

– Olen kuitenkin tällä hetkellä oikein tyytyväinen nykyiseen olotilaani, hän hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Viimeinen silmäys yli 100-vuotiaaseen ravintolaan? – Helsingin klassikko etsii uutta omistajaa
 2. Vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen: "Emme voi loputtomiin fiilistellä jugend-Helsingin kauneudella"
 3. Opettajilla on edessään savotta – syksyllä kartoitetaan etäopetuksen aiheuttamat oppimiserot
 4. Päätoimittaja Karri Kannala: Vihreät teki virheen, kun esitti heränneensä puolustamaan Pirkkolan Keskuspuistoa vasta mielenosoituksen myötä, ja sanoi sen ääneen
 5. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 6. Irakilaissyntyinen Baan tuli Suomeen 5,5 vuotta sitten, valmistuu nyt M:n papereilla ylioppilaaksi – suunnitelmissa tutkijan ura
 7. Kolumni: Helsinki tarvitsee luonnon monimuotoisuutta ja urbaania monimuotoisuutta
 8. Päätoimittaja Kannala: Vihreät eksyi Pirkkolan metsään
 9. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 10. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 11. Robottibussin ovet aukeavat pian matkustajille – kolme automaattikulkuneuvoa sukkuloi liikenteen seassa Pasilassa
 12. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 13. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 14. Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan uutta liittymää – taustalla ruuhkat ja uuden asuinalueen kasvava liikenne
 15. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 2. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 3. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 4. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 5. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 6. Helsingin uima-allastilat tutkittiin – tyrmäävä tulos: jopa 62 prosenttia kohteista liian likaisia, kahdesta paikasta löytyi tulehduksia aiheuttavaa bakteeria
 7. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 8. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 9. Etätyöt toivat iljettävän vaaran putkistoihin – muista 2 minuutin sääntö, kun valutat vettä
 10. Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan uutta liittymää – taustalla ruuhkat ja uuden asuinalueen kasvava liikenne
 11. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa
 12. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 13. Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin– "Tuohon kun saisi ravintolan"
 14. Mari Skoolin pakina: "Jos korona ottaa spurtin Kallion terassien avautuessa, Malmin hautausmaalle on jono"
 15. Rakkaus omiin kotikulmiin roihuaa Helsingissä – kun korona hellittää, nämä 70 seuraa ponkaisevat heti pystyyn

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.