Muistatko pelätyn sarjasyömärin? – Nautti ravintoloissa etanoita ja laatuviskejä, tällainen on nyt hänen viikon ruokalistansa vankilassa 

Jari Pietiläinen

Kuluneena kesänä ja tänä syksynä suomalaiset ravintolat ovat voineet huokaista helpotuksesta. Sarjasyömäriksi tai Herkkusuuksi nimetty maksukyvytön ja -haluton huijari istuu parhaillaan petostuomioitaan Sörnäisten vankilassa.

Jo 1990-luvulla petostehteilunsa aloittaneella miehellä on ollut jo vuosien ajan sama toimintatapa: hän menee ravintolaan, tilaa laadukasta ruokaa ja juomaa – ja laskun saapuessa hän kertoo olevansa maksukyvytön ja -haluton.

Erityisesti mies näyttää pitävän kanasta ja hampurilaisista.

Virkavallan mukaan miehen toiminta on ollut jatkuvaa, toistuvaa, piittaamatonta ja suunniteltua. Siitä kertovat hänen melkoiset ravintolalaskunsa.

Poliisin julkistamien kuittien mukaan syömäri nautiskeli esimerkiksi pihveihin ja burgereihin erikoistuneessa helsinkiläisessä Stones-ravintolassa heinäkuussa 2016 muun muassa porohampurilaisen couscousin ja Robert Mondavi Woodbridge Chardonnay -valkoviinin kera.

Robert Mondavi on valittu yhdeksi maailman arvostetuimmista ja laadukkaimmista viinimerkeistä.

Kun maksun aika tuli, miehellä ei "yllättäen" ollutkaan rahaa maksaa ruokiaan ja juomiaan.

Lokakuussa 2016 sarjasyömäri puolestaan söi maksamatta helsinkiläisessä Belge-ravintolassa etanapannun ja maissikananpoikaa. Ruokahetkeä ryyditettiin italialaisella Inycon Grillo Viognier Organic -valkoviinillä sekä parilla Jack Daniel's -viskillä.

Tampereella herkkusuu on aikanaan istunut ravintolassa viskin, nelosoluen, Monnet VS -konjakin, porsaspurilaisen sekä juustokakun ääressä. Loppuhenkosiin kuului vielä Marlboro-tupakkarasia. Kaikki jätettiin maksamatta.

Sarjasyömärinä tunnetun miehen ruokavalio on kuitenkin nyt pakon edessä muuttunut huomattavasti yksinkertaisemmaksi.

Heinäkuussa mies tuomittiin yli neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, jota hän suorittaa nyt Helsingin vankilassa. Rikosseuraamuslaitoksen ruokahuollosta vastaa Leijona Catering, joka laatii myös Helsingin vankilassa noudatettavan menyyn.

Kaltereiden takana vangeille ei kanneta eteen porsaanlihaburgereita tai konjakkilasillisia, vaan kuta kuinkin tavanomaista kotiruokaa.

Esimerkiksi tänään Helsingin vankilassa saadaan lounaaksi makkarakastiketta ja perunoita; torstaina aamupalalla on kaurapuuroa ja lounaalla hernekeittoa sinapin kera.

Perjantailounaalla vangit saavat nakkeja ja perunamuusia sekä päivälliseksi makaronilaatikkoa. Lauantaiaamu alkaa mannapuurolla – mutta sunnuntaina Sörkän vankilassa on sentään juhlavasti sipulipihvejä ja kermaperunoita.

Etanapannu ei kuitenkaan ole toistaiseksi ole mahtunut Helsingin vankilan ruokalistalle.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ravintolan henkilökunta oppi tunnistamaan sarjasyömärin – ehti silti huijata 2 kertaa ruoat ja juomat 11.7.2019 19:45
  2. Sarjasyömäri jälleen vankilaan – tällä kertaa mies ehti syöpötellä 10 ravintolassa 10.7.2019 18:24
  3. Sarjasyömäri jätti ravintolalaskut maksamatta – nyt napsahti 80 euron lisälasku oikeudesta 5.11.2018 13:04
  4. Ilmaiseksi ruokaileva sarjasyömäri vangittiin Helsingissä – "On syytä epäillä, että hän jatkaa rikollista toimintaa" 23.7.2018 12:10
  5. IS: Etenkin S-ryhmän ravintoloita piinaava sarjasyömäri on kohtelias ja hyvinpukeutuva – taustalta paljastui raakoja rikoksia 29.5.2018 9:30
  6. Sarjasyömäri vangittiin – söi tyhjätaskuna ravintoloiden piikkiin 16.2.2017 14:01
  7. Savolainen sarjasyömäri, 47, mässäsi vuosia ilmaiseksi Helsingin ravintoloissa – IS: Joutuu kohta leivättömän pöydän ääreen 16.2.2017 8:56

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut